Portugál Nagydíj
Nico Hülkenberg (GER) Renault F1 Team RS19.
Japanese Grand Prix, Sunday 13th October 2019. Suzuka, Japan.
Fotó: Renault

Döntés: Kizárták a Renault-t a Japán Nagydíjról!

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Döntés: Kizárták a Renault-t a Japán Nagydíjról!

Kizárták a Renault Forma-1-es csapatának versenyzőit a másfél héttel ezelőtti Japán Nagydíjról, miután az istálló riválisa, a Racing Point óvást nyújtott be a franciák ellen a suzukai futam után.

Daniel Ricciardo a 6., Nico Hülkenberg pedig a 10. helyen ért célba Japánban, így összesen 9 pontot gyűjtöttek a Renault-nak, nem sokkal a leintést követően azonban a Racing Point megóvta a verseny végeredményét, mondván, a francia istálló egy automatizált fékerőelősztó-rendszerrel szerelte fel versenyautóit, ami a technikai szabályzat szerint tiltott.

A Racing Point állítsa szerint a belső kamerás felvételek alapján egyértelműen látható volt, hogy a Renault versenyautóin a fékerő elosztását úgy módosították, hogy ahhoz a versenyzőknek nem kellett a kormányon állítaniuk a kapcsolókon.

Az FIA már a verseny után lefoglalta a Renault-k kormánykerekeit, illetve vezérlőelektronikáit. A szövetség végül megállapította, hogy a vezérlőrendszert nem előzetesen állították be, és nem a távolság alapján módosította a fékerőelosztást, és bár a Renault megoldása „innovatívnak” mondható, a technikai szabályzatot nem szegték meg általa.

A Sportszabályzatban foglaltak ellen azonban vétett az istálló, az ugyanis kimondja, hogy a versenyzőknek külső segítség nélkül kell vezetniük versenyautóikat. A versenybírók úgy találták, hogy a rendszer használatával a pilótáknak kevesebbszer kellett saját kezűleg állítaniuk a fékerőelosztáson.

Emiatt pedig az FIA úgy döntött, kizárja a Renault pilótáit a Japán Nagydíjról.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!