Döntés: Nem büntetik meg Hamiltont!

2020 Austrian Grand Prix, Saturday - Steve Etherington Lewis Hamilton Mercedes
Fotó: Mercedes
Bár két ügyben is vizsgálták, nem büntetik meg az Osztrák Nagydíj stewardjai a világbajnoki címvédő Lewis Hamiltont.

A brit versenyzőt a kvalifikációt követően idézték be, mert a gyanú szerint nem lassított a csapattársa, Valtteri Bottas kicsúszása miatt meglengetett sárga zászlóknál, illetve, mert a 10-es kanyarban a kelleténél jobban kiszélesítette a pályát.

A versenybírók meghallgatták a Mercedes versenyzőjét, és megvizsgálták a rendelkezésre álló videófelvételeket és egyéb bizonyítékokat.

A sárga zászlónál való lassítás ügyében a stewardok arra jutottak, nem volt egyértelmű a jelzés a pályán.

„A versenyző megemlítette, hogy az 5-ös kanyarban elhaladt egy zöld jelzőpanel mellett. A videófelvételek megerősítették, hogy egyidőben világítottak a sárga és a zöld jelzőpanelek, ezért ellentmondásos jelzéseket adtak a versenyzőnek.”

„Ezt figyelembe véve a versenybírók úgy döntöttek, további intézkedésre nincs szükség.”

Ami a pályaelhagyást illeti: Hamilton Q3-ban elért első mért körét (1 perc 03,061) törölték, ez azonban nem befolyásolta az időmérő edzés végeredményét, a brit így a 2. helyről rajtolhat vasárnap.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS