HAMIL7ON
ISTANBUL, TURKEY - NOVEMBER 13: Max Verstappen of Netherlands and Red Bull Racing talks with a Red Bull Racing engineer in the garage during practice ahead of the F1 Grand Prix of Turkey at Intercity Istanbul Park on November 13, 2020 in Istanbul, Turkey. (Photo by Bryn Lennon/Getty Images)

Döntés: Nem büntetik meg Verstappent

Döntés: Nem büntetik meg Verstappent

Nem büntetik meg Max Verstappent a Forma-1-es Török Nagydíj stewardjai, akik még a vasárnapi verseny alatt jelezték, vizsgálatot indítanak a holland pilóta ellen.

Verstappen ellen azért indult vizsgálat, mert a futam 12. körében, közvetlenül első bokszkiállása után ráhajtott a bokszkijáratot a versenypályától elválasztó fehér vonalra.

A szabályok szerint tilos átlépni akár egyetlen kerékkel is ezt a vonalat, a versenybírók pedig az esetet kivizsgálva úgy döntöttek, nem büntetik meg a hollandot.

Indoklásukban a stewardok azt írják, a rendelkezésre álló nagyfelbontású videófelvételeket tanulmányozva nem találtak egyértelmű bizonyítékot arra, hogy Verstappen teljesen átlépte-e a fehér vonalat versenyautójának valamely részével.

Verstappen egyébként a 6. helyen ért célba az isztambuli versenyen.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!