Friss hírek

Döntés: Verstappen 3 rajthelyes büntetést kap!

A versenybírók döntése alapján 3 rajthelyes büntetést kap a Forma-1-es Orosz Nagydíjon Max Verstappen, a stewardok ugyanis őt találták vétkesnek a monzai balesetben.

A holland pilóta Lewis Hamiltonnal ütközött össze az Olasz Nagydíj 26. körében, amikor a bokszból visszatérő Mercedes-pilótát támadta.

A két versenyző egymás mellé került az első lassítóban, ám összeütköztek, és mindketten kiestek.

A versenybírók a futam után beidézték mindkét pilótát, és végül úgy találták, Verstappen volt a hibás az ütközésben, ezért 3 rajthelyes büntetéssel sújtják a soron következő Orosz Nagydíjon.

A versenybírók meghallgatták mindkét versenyzőt, és minden rendelkezésre álló bizonyítékot – köztük a zárt láncú kamerarendszer felvételeit – megvizsgáltak. Indoklásukban azt írták, Verstappen autója nem volt teljesen Hamiltoné mellett az 1-es kanyar előtt, a holland pedig túl későn próbálkozott a manőverrel ahhoz, hogy jogot szerezzen ahhoz, hogy helyet hagyjanak neki.

A stewardok egyébként megjegyzik, Hamilton húzódhatott volna egy kicsit jobbra, hogy elkerülje az ütközést, ám „észszerű” pozícióban volt, ezért szerintük Verstappen volt túlnyomórészt hibás a balesetért.

Verstappen az oroszországi 3 rajthelyes büntetés mellé 2 büntetőpontot is kapott.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!