Döntő napra virradt a Forma-1 világa

Kedden, azaz ma születhet döntés arról, hogy a következő idénytől kezdődően jelentős szabályváltozások lépnek-e érvényben a Forma-1-ben.


Kedden, azaz ma születhet döntés arról, hogy a következő idénytől kezdődően jelentős szabályváltozások lépnek-e érvényben a Forma-1-ben.

A Forma-1-es csapatok vezetői, illetve technikai szakemberei heteken át folytattak egyeztetéseket arról, hogyan lehetne látványosabbá, robosztusabbá és erősebbé tenni a versenyautókat, a Forma-1 Bizottságának mai, genfi ülésén pedig megtartják a végleges szavazást is ebben a kérdésben.

Habár a 2016-os idényig még több mint egy év hátravan, fontos, hogy mihamarabb, akár már ezen a héten döntés szülessen a jövőbeli szabályokról. Március 1-től ugyanis csupán egyhangú szavazással lehet módosítani a regulákon – márpedig ilyenre ritkán van precedens a Forma-1-ben.

Bár az 1000 lóerős motorokra várhatóan 2017-ig várnunk kell, néhány szabályozás már a következő idényben életbe léphet: jöhetnek például a több leszorítóerővel rendelkező versenygépek, valamint a szélesebb gumik.

Ha az F1 Bizottságának sikerül döntést hozni a kérdésben, az új szabályokat a Motorsport Világtanács (WMSC) ratifikálhatja elektronikus szavazás keretében – azért így, mert a testület leghamarabb csak március 20-án ül össze Genfben.

Amennyiben az F1 Bizottsága nem fogadja el a 2016-os évre tervezett változtatásokat, az új érára 2017-ig mindenképp várni kell.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!