Friss hírek

Döntött a bíróság De Vries ügyében, a pilóta ártatlan

Nyck de Vries Forma-1-es pilótát egy korábbi üzlettársa tartozással vádolta, ám a bíróság minden vádpont alól tisztázta a holland versenyzőt.

Egy kellemetlen ügy végére tehet pontot a Forma-1 idei újonca, Nyck de Vries, akit a napokban Jeroen Schothorst holland ingatlanmágnás citált bíróság elé. Az üzletember vádja szerint a pilóta megszegte kettejük 2018-ban kötött kölcsönszerződését, amit De Vries a Forma-2-es karrierje elősegítése miatt írt alá.

A versenyzőnek 500 ezer euróra volt szüksége a 2018-as F2-es szezonra, aminek egyik felét a szponzorai állták, a másik felét pedig az Investrand nevű cégtől vette kölcsön évi három százalékos kamatra. Schothorst cége emellett De Vries minden F1-es bevételének ötven százalékára jogosult volt. Megállapodásuk szerint az együttműködést 2022-ben automatikusan elévül, ha a pilóta addig nem talál magának helyet az F1 mezőnyében. Mivel De Vries csak 2023-ra kapott állandó ülést az F1-ben, ezért a szerződést lejártnak tekintette, Schothorst szerint azonban a pilóta tartozik neki, mivel 2022-ben a Williams színeiben rajthoz állt az F1-ben. Ez volt a per alapja, amit a bíróság elutasított.

Hirdetés
 

„2022. szeptember 11-én az Olasz Nagydíjon valóban részt vett az F1-ben, ám ezt tartalékversenyzőként tette. Akkoriban nem rendelkezett versenypilótai szerződéssel. Mindössze egy vakbélgyulladással küzdő versenyzőt helyettesített” – tisztázták a vád alól a pilótát.

Schothorst szerint De Vries azzal is megszegte a megállapodásukat, hogy nem tájékoztatta őt megfelelően a karrierje előmenetelével kapcsolatban, így az üzletembernek nem volt lehetősége pontosan számon tartani a pilóta tartozásait. De Vries azonban rávilágított, hogy kettejük között 2017-től 2022-ig rendszeres kommunikáció zajlott – ezt egy 26 oldal hosszúságú WhatsApp-beszélgetéssel bizonyította, amit a bíróság elfogadott.

Schothorst a versenyző AlphaTaurival kötött szerződését is látna akarta, ám De Vries szerint a kettejük közötti megállapodás már elévült, így nem kötelessége ezt biztosítania a vállalkozó felé.

Az ítélet meghozását követően a pilóta az alábbi közleményt küldte el a Motorsportnak.

„A kölcsönszerződés alatt minden kötelességemet teljesítettem az Investrand felé, emellett a szerződésben foglaltaknak megfelelően minden információról tájékoztattam, amire jogosult volt. A bíróság ítélete megfelel annak, amire számítottam. Remélem, hogy az ügy hamarosan elscendesedik, így a Forma-1-es szezonomra koncentrálhatok” – fogalmazott az AlphaTauri újonca.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Döntött a bíróság De Vries ügyében, a pilóta ártatlan
A Forma-1-es Ausztrál Nagydíj TV-közvetítései
Russell és Norris támogatják a kevesebb edzést
Sainz: Nagyon le vagyunk maradva a Red Bulltól, de legalább tudjuk, mi a gond
Hamilton: Az egész év a felzárkózásról szólhat számunkra

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!