Döntött a Ferrari: Beáldozza a végsebességet a leszorítóerő érdekében!

Fotó: Scuderia Ferrari
Sebastian Vettel, Ferrari, French GP, Paul Ricard
A Ferrari Forma-1-es csapatánál készen állnak arra, hogy feláldozzák pazar végsebességüket a több leszorítóerő elérése érdekében – a maranellóiak megpróbálnak változtatni versenyautójuk filozófiáján.

Ahogy az várható volt, a Ferrari nem tudta felvenni a versenyt a Mercedesszel a múlt hétvégi Francia Nagydíjnak otthont adó Paul Ricard versenypályán, mely megőrizte veretlenségét a 2019-es szezonban.

Pedig a Ferrari több újítást is pályára vitt, például továbbfejlesztett első- és hátsó szárnyat, illetve padlólemezt, ezek közül azonban a versenyzők elmondása szerint nem vált be mindegyik.

A Ferrarinál abban bíztak, a fejlesztésekkel nem is feltétlenül a teljesítményen tudnak majd javítani, hanem inkább iránymutatást kapnak arra vonatkozóan, hogy miképp is folytassák az SF90 kódjelű versenyautó fejlesztését.

Arra a kérdésre, hogy végül milyen irányba folytatják tovább, Mattia Binotto csapatfőnök elárulta: „Azt hiszem, végül több leszorítóerőt igyekszünk találni a sebesség rovására.”

„Még ha az autó nem is lesz túl hatékony, több lesz a leszorítóerő ahhoz, hogy működésre bírjuk a gumikat. Ezt az irányt választjuk. A szombati időmérőn láttuk, hogy mennyire nehéz működtetni az abroncsokat. Ez pedig olyasvalami, amire most nagy hangsúlyt fektetünk.”

A Ferrari remek végsebességet tudott produkálni az eddigi versenyeken, a kanyarokban azonban egész egyszerűen képtelen volt tartani a lépést a Mercedesszel. Charles Leclerc Franciaországban a 3., Sebastian Vettel pedig csak az 5. helyen ért célba.

„Nem lehetünk elégedettek” – mondta Binotto.

„Csak akkor lehetünk azok, ha gyorsabbak leszünk az összes versenytársunknál. De tudjuk, hogy eleve nehéz hétvégére számítottunk itt, a Paul Ricardon. Egyáltalán nem számítottunk arra, hogy itt csökkenteni fogjuk a hátrányunkat. Hoztunk néhány újítást, ezek némelyike működött, más nem.”

„Persze mindig sajnálatos, ha valami nem működik. Van egy kis házi feladatunk ebből a szempontból, de ez is jól mutatja, hogy van még lehetőségünk az autó fejlesztésére. Legalább azt kezdjük már látni, hogy az irány jó, amerre elindultunk.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!