Döntött az FIA Vettel büntetéséről! - F1VILÁG.HU

Döntött az FIA Vettel büntetéséről!

Meghozta végleges döntését az FIA Sebastian Vettel büntetésével kapcsolatban, miután a pénteki második szabadedzés előtt meghallgatták a Ferrarit.

A Ferrari pénteken, a Francia Nagydíj második szabadedzése előtt látogatott el a versenybírákhoz, hogy bemutassák új bizonyítékaikat a Kanadai Nagydíjon történtekről. 

Vettel hiába szelte át elsőként a célvonalat az előző versenyen, a stewardok szerint szabálytalanul tért vissza a pályára Lewis Hamilton előtt, emiatt 5 másodperces büntetésben részesült. 

Az eset nagy port kavart, a Ferrari pedig úgy döntött, felül szeretné vizsgáltatni az esetet, és új bizonyítékokkal érkeztek Franciaországba, amelyeket Laurent Mekies prezentált. 

A csapat új bizonyítékként a telemetriai adatokat hozta magával, különböző elemzéseket eltérő kameraállásokból, a Karun Chandhok és a Sky Sports által készített elemzést, fotókat, GPS adatokat, valamint Vettel nyilatkozatát. 

Az FIA végső döntése értelmében arra jutott, hogy „nincs jelentős és releváns új elem, amely ne lett volna elérhető az érintett verseny során” – áll a hivatalos közleményben. 

Az FIA tehát úgy döntött, a bizonyítékok nem változtatnak a döntésükön, az ügy nem érdemes arra, hogy a Ferrari hivatalosan fellebbezést nyújtson be a büntetés ellen, így nem folytatják a vizsgálatot. 

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!