Döntött Schumacherről a Haas Forma-1-es csapata - F1VILÁG.HU

Döntött Schumacherről a Haas Forma-1-es csapata

Jövő héten jelenti be a Haas Forma-1-es csapata, hogy ki lesz Kevin Magnussen csapattársa a 2023-as évadban. Günther Steiner csapatfőnök elárulta, a döntést már meghozták.

Magnussennek 2023 végéig érvényes szerződése van az amerikai istállónál, Mick Schumacher kontraktusa azonban a szezon végén lejár. A német pilóta második szezonját tölti a csapatnál, és mivel idén meglehetősen hullámzó teljesítményt nyújtott, közel sem biztos helye az alakulatnál. Ülésére a hírek szerint Nico Hülkenberg pályázik a legnagyobb eséllyel, hamarosan pedig kiderül, hogy kit választott a Haas vezetősége.

„Igen, jól mondja” – válaszolta Steiner arra a kérdésre, hogy a csapat már kiválasztotta-e Magnussen jövő évi csapattársát. „A részleteket véglegesítjük, hogy mit is fogunk csinálni ezzel kapcsolatban. Valamikor jövő héten várható bejelentés. Azt nem fogom elárulni, melyik nap, mert akkor mindenki azt a napot várná – de jövő héten érkezik.”

Schumacher esélyeit nem növeli, hogy miközben csapattársa, Kevin Magnussen a Haas első pole-ját szerezte a Brazil Nagydíj pénteki időmérőjén, a német az utolsó helyen zárt. Steiner ugyanakkor azt mondja, Schumacher a szezon előrehaladtával sokat fejlődött.

„Tegnap már majdhogynem sajnáltam őt, mert jó munkát végzett a Q1-ben” – mondta a szakember. „Az első két köre nagyon jó volt, aztán a száraz gumikra nem érzett rá. Veszített némi gumihőmérsékletet, amikor a többiek megelőzték őt a kivezető körön, és nem tudta újra melegíteni őket. Emiatt veszített az önbizalmából, elkezdett csúszkálni. Nem jött össze neki.”

„De az egész szezont tekintve jól tudjuk, hogy voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanatai. Hullámzó volt… Azt gondolom, következetesebb lett, és nyilvánvalóan fejlődött. Az idény eleje nagyon kemény volt, amikor mélyvízbe lett dobva egy jobb autóval és egy nagyon jó csapattárssal. Akkor úgy volt vele, hogy ’oké, hát ilyen valójában a Forma-1’. De aztán összekapta magát és jobb lett.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!