Döntöttek a csapatok: Elhalasztják az új F1-es szabályok bevezetését!

F1 2021
Fotó: Formula 1
A Forma-1 csapatai egyhangúlak megállapodtak abban, hogy egy évvel elhalasztják a 2021-re tervezett új szabályrendszer bevezetését.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as F1-es világbajnokság nem tudott elkezdődni múlt hétvégén, Ausztráliában, csütörtökön pedig bejelentették, a májusra tervezett versenyeket sem rendezik meg.

Így összesen eddig 7 F1-es futamot kellett halasztani, az új versenynaptár kialakításáról pedig a Forma-1 vezetősége folyamatosan egyeztet a csapatokkal, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

A száguldó cirkusz szereplői csütörtökön videókonferencián beszélték át a felmerült helyzetet, és a legfrissebb hírek szerint döntés született arról, hogy 2021-ben mégsem változnak meg a Forma-1 szabályai, az új regulák bevezetését ugyanis 2022-re halasztják. Mindezt az FIA is bejelentette csütörtök délután.

A szabályokról már a hét elején is egyeztettek az érdekeltek, akkor 9 csapat támogatta a javaslatot, csupán a Ferrari kért némi gondolkodási időt. A csütörtöki meetingen viszont már az olaszok is a halasztás mellett voksoltak, így egyhangú döntés született.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a jövő évre befagyasztják a kasztnik, valamint a váltók fejlesztését. Aerodinamikai- és motorfejlesztésekre fejlesztésekre persze továbbra is lesz lehetőség, és bevezetik a költségvetési plafont is, így az új generációs versenyautókon már az új financiális feltételek mellett dolgoznak tovább a csapatok.

A pontos szabályzatot hamarosan kidolgozzák.

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!