Döntöttek a csapatok: Elhalasztják az új F1-es szabályok bevezetését!

F1 2021
Fotó: Formula 1
A Forma-1 csapatai egyhangúlak megállapodtak abban, hogy egy évvel elhalasztják a 2021-re tervezett új szabályrendszer bevezetését.

A koronavírus-járvány miatt a 2020-as F1-es világbajnokság nem tudott elkezdődni múlt hétvégén, Ausztráliában, csütörtökön pedig bejelentették, a májusra tervezett versenyeket sem rendezik meg.

Így összesen eddig 7 F1-es futamot kellett halasztani, az új versenynaptár kialakításáról pedig a Forma-1 vezetősége folyamatosan egyeztet a csapatokkal, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetséggel (FIA).

A száguldó cirkusz szereplői csütörtökön videókonferencián beszélték át a felmerült helyzetet, és a legfrissebb hírek szerint döntés született arról, hogy 2021-ben mégsem változnak meg a Forma-1 szabályai, az új regulák bevezetését ugyanis 2022-re halasztják. Mindezt az FIA is bejelentette csütörtök délután.

A szabályokról már a hét elején is egyeztettek az érdekeltek, akkor 9 csapat támogatta a javaslatot, csupán a Ferrari kért némi gondolkodási időt. A csütörtöki meetingen viszont már az olaszok is a halasztás mellett voksoltak, így egyhangú döntés született.

Mindez pedig azt jelenti, hogy a jövő évre befagyasztják a kasztnik, valamint a váltók fejlesztését. Aerodinamikai- és motorfejlesztésekre fejlesztésekre persze továbbra is lesz lehetőség, és bevezetik a költségvetési plafont is, így az új generációs versenyautókon már az új financiális feltételek mellett dolgoznak tovább a csapatok.

A pontos szabályzatot hamarosan kidolgozzák.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS