Friss hírek

Döntöttek a stewardok a Red Bull-baleset ügyében

A versenyzők meghallgatása után döntöttek a stewardok Max Verstappen és Daniel Ricciardo bakui balesetének ügyében.

A Red Bull versenyzői a vasárnapi Azeri Nagydíj 40. körében ütköztek össze, amikor Ricciardo a célegyenes végén próbálta megelőzni csapattársát.

Az ütközés következtében mindketten kiestek a versenyből, a futamot követően pedig az FIA stewardjai meghallgatták az érintetteket.

A versenybírók végül úgy döntöttek, mindkét versenyző okolható a történtekért, így Daniel Ricciardo és Max Verstappen is megrovást kapott a stewardoktól.

A stewardok indoklásukban azt írták, Verstappen védekezés közben kétszer váltott irányt, habár ezek az irányváltások nem voltak jelentősek. Ricciardo pedig elismerte, túl későn húzódott balra, hogy megpróbálja megelőzni csapattársát.

A versenybírók szerint a két pilóta magatartása együttesen járult hozzá a baleset létrejöttéhez. A meghallgatáson egyébként Vertappen és Ricciardo is sajnálatát fejezte ki a történtek miatt.

A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner egyébként úgy nyilatkozott, szerinte is mindkét versenyző hibás volt az incidensben, így a csapat Milton Keynes-i gyárában kell elnézést kérniük az istálló tagjaitól.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!