Döntöttek a stewardok, nem büntetik Hamiltont

Fotó: Mercedes
2019 Canadian Grand Prix, Friday - LAT Images Lewis Hamilton Mercedes
Nem kap büntetést Lewis Hamilton a Forma-1-es Francia Nagydíj második szabadedzésén elkövetett incidense miatt.

A brit versenyző ellen azért indult vizsgálat, mert a második szabadedzésen kicsúszását követően felmerült a gyanú, hogy veszélyesen tért vissza a pályára, épp akkor érkezett ugyanis Max Verstappen, aki a következő kanyarban Hamilton manővere miatt el is rontotta a féktávot.

A versenybírók a tréning után behívatták az érintetteket, végül úgy döntöttek, nem büntetik Hamiltont.

„A versenyzők egyetértettek abban, hogy a szituáció nem volt különösen veszélyes, és a korlátozott látótér hátrafelé megnehezítette Hamilton számára azt, hogy észrevegye a közeledő autót” – áll az FIA indoklásában.

A versenybírók hozzátették, Hamilton „lassan tért vissza a pályára”, és a belső kamerás felvételek tanúsága szerint „legalább kétszer belenézett a tükörbe”, mielőtt visszatért a pályára.

Az FIA nemrégiben döntést hozott Sebastian Vettel és a Ferrari ügyében is: a szövetség úgy látja, az olaszok által bemutatott új bizonyítékok nem elég jelentősen ahhoz, hogy újra vizsgálják a montreali ügyet.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!