Friss hírek

Döntöttek a versenybírók Bottas és Russell balesete kapcsán

George Russell (GBR) Williams Racing in the FIA Press Conference.
Emilia Romagna Grand Prix, Thursday 15th April 2021. Imola, Italy.
Kivizsgálták a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) versenybírói Valtteri Bottas és George Russell balesetét, és végül úgy döntöttek, egyik versenyzőt sem büntetik meg a történtek miatt.

Russell az imolai verseny 32. körében indított támadást Bottas ellen a pálya célegyenesében, a manővernek azonban egy óriási baleset lett a vége: Russell versenyautója megcsúszott, majd a Mercedesnek ütközött, majd mindkét versenygép nagy sebességgel a gumifalnak csapódott.

A baleset miatt piros zászlóval félbe is kellett szakítani a futamot, ám szerencsére egyik versenyző sem sérült meg. A történtek után a két versenyző egymást hibáztatta, a versenybírók viszont salamoni döntést hoztak: egyiküket sem büntették meg.

A stewardok alaposan kivizsgálták a rendelkezésre álló videófelvételeket, végül arra jutottak, küzdelmük során egyik versenyző sem hajtott végre szabálytalan manővert, így lényegében versenybalesetnek minősítették a történteket.

A versenybírók közleményükben megjegyzik, ahogy a versenyzők megközelítették az 1-es kanyar csúcspontját, a két autó közti különbség, valamint a Russell autója, illetve a pálya széle közti rés lecsökkent.

„A 77-es rajtszámú autó megtartotta ívét az incidens során a száraz ív jobb oldalán, és végig legalább egy autónyi helyet hagyott maga mellett a jobb oldalán” – áll a kommünikében.

„A pálya nem tűnt különösebben nedvesnek az 1-es kanyarban, de a 63-as autó jobb oldali kerekei egy meglehetősen vizes részhez értek, az autó bebicskázott, miközben az autóra kevés leszorítóerő hatott a nyitott DRS-miatt.”

„A versenybírók versenybalesetnek minősítették az esetet a körülmények függvényében.”

Videón a baleset:

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!