Döntöttek a versenybírók Verstappen ügyében - F1VILÁG.HU

Döntöttek a versenybírók Verstappen ügyében

HIRDETÉS
Fotó: Bahrain GP

Nem kap büntetést a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése után Max Verstappen.

A holland versenyzőt, illetve a Haas pilótáját, Romain Grosjeant azért idézték be a stewardok, mert felmerült, hogy Verstappen feltartotta a francia pilótát a hungaroringi kvalifikáción.

A stewardok meghallgatták az érintetteket, és végül arra jutottak, hogy Verstappen nem érdemel büntetést a történtekért.

Indoklásukban azt írják, Verstappen épp mért körét teljesítette, ám utolérte Pierre Gasly-t, ezért félbeszakította mért körét. Grosjean azt követően érte utol a hollandot, a 11-es kanyarban még 6 másodperccel mögötte volt, a 13-asban pedig már 4 másodpercre közelítette meg őt.

Verstappen a 13-as kanyarban közel került Gasly-hoz, aki épp mért körére készült, Verstappen pedig a kanyarban lelassított, hogy lemaradjon a franciától. Grosjean a 13-as és 14-es kanyarok között érte utol a Red Bull pilótáját.

Verstappent – bár kicsit későn – csapata ellátta megfelelő információkkal, ám a stewardok figyelembe vették az esős körülményeket és a rossz látási viszonyokat is. Végül úgy döntöttek, nem büntetik a hollandot, mert a feltartás nem meríti ki a „szükségtelen feltartás” fogalmát.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!