Döntöttek az F1-es versenybírók Leclerc, Verstappen és Hamilton sorsáról - F1VILÁG.HU

Döntöttek az F1-es versenybírók Leclerc, Verstappen és Hamilton sorsáról

Charles Leclerc, Max Verstappen és Lewis Hamilton is felfüggesztett pénzbírságot kapott a Forma-1-es Osztrák Nagydíjat követően – erősítette meg a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) vasárnap este.

A spielbergi versenyen dobogós helyen végző pilóták megszegték a parc fermére vonatkozó szabályokat azzal, hogy nem tettek eleget Niels Wittich versenyigazgató iránymutatásainak, aki megtiltotta, hogy a dobogós ceremónia vége előtt a pilóták fizioterapeutái a kijelölt területre lépjenek.

Mivel mindhárom versenyző személyi edzője érintkezett a pilótákkal a dobogós ünnepség előtt, a versenybírók hivatalból vizsgálatot indítottak.

Mostanra pedig a döntés is megszületett: Leclerc, Verstappen és Hamilton is 10 ezer eurós felfüggesztett pénzbírságot kapott a szabályszegés miatt.

A versenybírók Fernando Alonso és az Alpine ellen is vizsgálatot indítottak veszélyes bokszutcai kiengedés miatt, mivel felmerült a gyanú, hogy a spanyolt meglazult kerékkel küldték vissza a pályára. A rendelkezésre álló felvételeket és adatokat tanulmányozva viszont a stewardok arra a következtetésre jutottak, hogy nem merült fel ilyen jellegű probléma, így büntetést sem szabtak ki.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

forma-1 rajt 2024

MEGJELENT!

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!