Drága buli vár a Red Bullra, ha Verstappen bajnok lesz hétvégén - F1VILÁG.HU

Drága buli vár a Red Bullra, ha Verstappen bajnok lesz hétvégén

Drága bulira számít hétvégén, Katarban a Red Bull motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko, amennyiben Max Verstappen bebiztosítja harmadik világbajnoki címét.

Márpedig erre igencsak jók az esélyeik, hiszen a holland versenyzőnek jelenleg 177 pontos az előnye saját csapattársával, Sergio Perezzel szemben, miközben a bajnokság hátralévő részében már csupán 180 pontot lehet gyűjteni. Mindez azt jelenti, hogy Verstappen már a szombati sprintfutamon bebiztosíthatja a végső győzelmet – és ez is lesz a célja.

„Természetesen megpróbálom már szombaton döntésre vinni a dolgot” – mondta a holland. „Szerintem jók leszünk ott.”

A Red Bull már a legutóbbi, szuzukai versenyhétvégén bebiztosította a konstruktőri trófeát, ott azonban az istálló még visszafogottan ünnepelt.

„Ha meglesz az egyéni cím is, csapatként ünneplünk majd” – mondta Christian Horner csapatfőnök. „Volt néhány sör Japánban, de a munkát még nem végeztük el.”

Az energiaital-gyárosok motorsport-tanácsadója, Dr. Helmut Marko részt sem vett a Japánban szervezett bulin.

„Elég szoros volt a menetrend. A mérnököknek és a szerelőknek 10 órára Tokióban kellett lenniük, szóval 5-kor már el kellett hagyniuk Szuzukát. És amúgy is volt még tennivaló, mielőtt Dohába megyünk.”

Marko ugyanakkor azt mondja, Katarban biztosan ünnepelnek majd, amennyiben Verstappen bebiztosítja idei elsőségét.

„Remélhetőleg igen. Drága buli lesz: bár van alkohol Katarban, az árak ijesztőek! Óvatosnak kell lennünk a költségplafon miatt!” – mondta az ORF televíziónak a 80 éves szakember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!