Friss hírek

„Drasztikus” fejlődésen ment keresztül az Alfa Romeo

„Drasztikus fejlődésen” ment keresztül az Alfa Romeo csapata a 2019-es szezon eddig eltelt részében – mondja az istállót irányító Fred Vasseur.

A tavaly még Sauber néven szereplő istálló a 2018-as szezont úgy fejezte be, hogy rendszeresen a top 10-ben harcolhatott, az idei év elején azonban teljesítménye kissé visszaesett.

A szezon előrehaladtával aztán a csapat egyre inkább magára talált, a nyári szünetet megelőzően pedig ismét erős tagja lett a középmezőnyben: az Alfa Romeo jelenleg 7. a konstruktőri pontversenyben, 7 ponttal lemaradva a Renault-tól.

Frederic Vasseur csapatfőnök viszont azt mondja, nem igazán a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésre fókuszál.

„Én inkább a teljesítményszintre koncentrálok. Drasztikusan fejlődünk. Tavaly 2,5 másodperccel voltunk lemaradva, most átlagosan másféllel, a legutóbbi versenyeken pedig 1,2 másodperccel” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„Számunkra ez óriási. És aztán el kell kezdenünk pontokká alakítani ezt, ez pedig már egy másik történet. De legalább a potenciált tekintve óriási előrelépést tettünk.”

Vasseur azt mondja, kulcsfontosságú lesz a további fejlődéshez az, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2020-as szezonra.

„A tavalyi év, illetve az idei szezon kezdete között kicsit visszaléptünk. Talán nem a legelején, de volt a szezonnak egy szakasza, talán a május, ami megnehezítette a dolgot. Szerintem ez a fejlesztési ütem miatt volt. Néha egy egész hónapig stagnál a teljesítmény, és aztán jön egy nagy előrelépés.”

„Összességében 1-1,5 százalékos fejlődést értünk el, ami óriási. A következő lépés pedig talán az lesz számunkra, hogy jobban felkészüljünk a következő szezon első versenyére.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!