„Drasztikus” fejlődésen ment keresztül az Alfa Romeo

GIOVINAZZI Antonio (ita), Alfa Romeo Racing C38, VASSEUR Frederic, Team Principal of Alfa Romeo Racing, portrait during the 2019 Formula One World Championship, Grand Prix of Austria from June 27 to 31, in Spielberg, Austria - Photo Florent Gooden / DPPI
Fotó: Alfa Romeo Racing
„Drasztikus fejlődésen” ment keresztül az Alfa Romeo csapata a 2019-es szezon eddig eltelt részében – mondja az istállót irányító Fred Vasseur.

A tavaly még Sauber néven szereplő istálló a 2018-as szezont úgy fejezte be, hogy rendszeresen a top 10-ben harcolhatott, az idei év elején azonban teljesítménye kissé visszaesett.

A szezon előrehaladtával aztán a csapat egyre inkább magára talált, a nyári szünetet megelőzően pedig ismét erős tagja lett a középmezőnyben: az Alfa Romeo jelenleg 7. a konstruktőri pontversenyben, 7 ponttal lemaradva a Renault-tól.

Frederic Vasseur csapatfőnök viszont azt mondja, nem igazán a bajnoki tabellán elfoglalt helyezésre fókuszál.

„Én inkább a teljesítményszintre koncentrálok. Drasztikusan fejlődünk. Tavaly 2,5 másodperccel voltunk lemaradva, most átlagosan másféllel, a legutóbbi versenyeken pedig 1,2 másodperccel” – mondta a szakember a Motorsport.com-nak.

„Számunkra ez óriási. És aztán el kell kezdenünk pontokká alakítani ezt, ez pedig már egy másik történet. De legalább a potenciált tekintve óriási előrelépést tettünk.”

Vasseur azt mondja, kulcsfontosságú lesz a további fejlődéshez az, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a 2020-as szezonra.

„A tavalyi év, illetve az idei szezon kezdete között kicsit visszaléptünk. Talán nem a legelején, de volt a szezonnak egy szakasza, talán a május, ami megnehezítette a dolgot. Szerintem ez a fejlesztési ütem miatt volt. Néha egy egész hónapig stagnál a teljesítmény, és aztán jön egy nagy előrelépés.”

„Összességében 1-1,5 százalékos fejlődést értünk el, ami óriási. A következő lépés pedig talán az lesz számunkra, hogy jobban felkészüljünk a következő szezon első versenyére.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS