Dühös magára a Räikkönen-utódnak tartott újonc

Fotó: Alfa Romeo Sauber
Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber C37 at Formula One Testing, Day Four, Barcelona, Spain, 9 March 2018.

A Forma-1-es világbajnokságon idén bemutatkozó Charles Leclerc elismerte, nagyon dühös volt magára, amikor a múlt pénteki, barcelonai teszten a gumifalnak csapta autóját.

Leclerc a zárónapon a pálya 12-es kanyarjában veszítette el uralmát Alfa Romeo Sauberje felett, a kavicságyba csúszott, és lekoccolta a pályát szegélyező gumifalat is.

A monacói versenyzőtől sokat várnak 2018-ban, és vannak, akik szerint ő lehet majd Kimi Räikkönen utódja a Ferrarinál. Leclerc persze tudja, sokat kell még tanulnia – például a pénteki incidensből is.

„Természetesen dühös vagyok magamra. Próbáltam feszegetni a határokat, ami normális a teszteken. De sokkal csalódottabb lennék, ha ez a melbourne-i versenyen történt volna meg” – fogalmazott a Forma-2-es sorozat tavalyi bajnoka.

„Sokat tanultam, de még rengeteg tanulnivaló vár rám. Örülök, hogy most történt ez az incidens, de persze egy kicsit dühös vagyok magamra.”

Leclerc azt mondja, „egy kicsit átlépte a határt”, és olyan hibát követett el, ami „sokba került neki”.

„Tanulni fogok belőle, szerintem egy kicsit hülyeség volt a részemről a tesztnap olyan korai szakaszában. De előfordul az ilyen, keményen nyomtam.”

„A tempóm nagyon jó volt abban a körben. Nyilván befejezni nem sikerült, de ez teljes mértékben az én hibám volt.”

„A Forma-1 még mindig elég új számomra. Viszont a teljesítményt tekintve sokat tanultam. Odatesszük magunkat, és szerintem sokat fejlődtem a teszten.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!