Friss hírek

Dupla büntetés vár Verstappenre Oroszországban?

Nem kizárt, hogy a Red Bull Forma-1-es csapata a jövő hétvégi Orosz Nagydíjra kicseréli Max Verstappen motorját, így egy második büntetést is bevállal a holland pilótának.

A Red Bull versenyzője eleve 3 rajthelyes büntetés tudatában készülhet az oroszországi hétvégére, hiszen a versenybírók őt találták vétkesnek abban a balesetben, amely közte és Lewis Hamilton között történt az Olasz Nagydíj 26. körében.

A Red Bull tanácsadója, Helmut Marko továbbra sem érzi fairnek a büntetést, főleg annak fényében, hogy Lewis Hamilton még nyáron egy 10 másodperces időbüntetéssel megúszta Verstappen kiütését Silverstone-ban.

„Nem tudom, hogy fair döntés született-e. Ha Silverstone-t nézzük, akkor biztos, hogy nem” – mondta a szakember az F1-Insider.com című lapnak. „De megpróbáljuk a legtöbbet kihozni a helyzetből Szocsiban.”

Úgy hírlik, a Red Bull fontolgatja, hogy a soron következő Orosz Nagydíjon egy második büntetést is bevállal: jó ideje tudni lehet már, hogy Max Verstappennek a szezon második felében egy negyedik motorra is szüksége lesz majd, hiszen a már említett silverstone-i balesetben használhatatlanná vált V6-os erőforrása. Mivel az F1 szabályai egy szezonon belül három motort használatát teszik lehetővé, egy új egység beépítése rajtbüntetéssel jár.

A Red Bullnál egyelőre még gondolkodnak azon, hogy pontosan hol is vállalják be az új motort, ám nem kizárt, hogy Szocsiban „dupláznak” majd a büntetésekből.

„Ez még nincs eldöntve. De azt gondolom, elég jól lehet előzni Szocsiban” – mondta Helmut Marko, aki egy interjúban beszélt arról is, bíznak abban, hogy erősek lesznek majd az Orosz Nagydíjon.

„A szocsi pálya a Mercedesé volt korábban, de idén eddig mindenhol versenyképesek voltunk. Ha tehát minden tökéletesen megy majd, akkor ott is harcolni tudunk velük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!