Durván gyors lehet az F1-es mezőny Silverstone-ban - F1VILÁG.HU

Durván gyors lehet az F1-es mezőny Silverstone-ban

HIRDETÉS
Fotó: Pirelli

Tavalyhoz képest 1 másodperccel lehetnek gyorsabbak a Forma-1-es versenyautók a Brit Nagydíjnak otthont adó silverstone-i versenypályán.

A brit versenypálya tulajdonosai ugyanis nemrég felújították az aszfaltcsíkot a MotoGP szervezője, a Dorna nyomására. A motorosok simább aszfaltot szerettek volna, a pálya pedig még februárban eleget tett a kérésnek.

„Ha megnézzük, a silverstone-i aszfalt 1996 óta nem volt újra lefektetve” – mondta Stuart Pringle, a pálya ügyvezetője.

„A pálya kicsit idejétmúltnak tűnt, szóval úgy döntöttünk, az egészet újraaszfaltozzuk, ha már lehetőség adódott rá. És a lehető legjobbat választottuk.”

„Néhány bukkanót is eltávolítottunk, és a Forma-1-es autók tekintetében körülbelül 1 másodperces javulást várunk. Minden kategória, mely a GP-vonalvezetésen versenyez, körrekordot érhet el – és a pálya esőben is jobb tapadást kínál majd.”

„Izgalmas fejlesztés ez Silverstone számára.”

A jelenlegi vonalvezetést 2010 óta használja az F1, Lewis Hamilton tavalyi pole pozíciós ideje [1:26,600] pedig 3 másodperces javulást jelentett a korábbi rekordhoz képest, köszönhetően a megváltozott karakterisztikájú autóknak.

Az évadnyitó Ausztrál Nagydíjon látottak alapján az idei autók további 1 másodpercet gyorsultak, így Silverstone-ban még gyorsabb lehet majd a mezőny.

„Az F1-es csapatok millió dollárokat költenek 1 másodperces körönkénti javulásra, de nekünk sikerül ezt a februárban elvégzett munkákkal elérni” – folytatta a pálya tulajdonosa.

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!