Friss hírek

Ébredő remény a Mercedesnél, Hamilton újra lelkesen beszél az autójáról

Lewis Hamilton szerint jelentős potenciál rejlik a Mercedes sokat kritizált idei Forma-1-es autójában, csak meg kell találniuk a megfelelő beállításokat. Ez minden korábbinál nagyobb kihívás elé állítja a világbajnokokat.

A Mercedes Kanadában belekóstolt abba, hosszú távon mire lehet képes a 2022-es Forma-1-es autójával. Lewis Hamilton a csapattársa előtt a harmadik helyen ért célba a 70 körös Kanadai Nagydíjon, ezzel megszerezte idei második dobogós helyezését. A hétszeres világbajnok a leintést követően örömét fejezte ki, ugyanis a biztonsági autós fázis után rövid ideig az élmenő Max Verstappenhez és Carlos Sainzhoz hasonló időt autózott. Szerinte ez az egész istálló számára motivációt jelent a folytatásra nézve.

Nagyszerű érzés újra csatában lenni. A végén egy pillanatra képes voltam tartani a tempót a srácokkal. Végül elhúztak, de ez reménnyel tölti el a csapatot és engem is” – fogalmazott.

Hirdetés
 

A Mercedes közel egy évtizede nem élt át az idei szezonhoz hasonló kihívásokat. A W13-as kódjelű konstrukciójának teljesítménye elmarad az élmezőnyétől, ráadásul erős pattogásra is hajlamos. A kanadai eredmény azonban arra enged következtetni, hogy jó úton járnak a fejlesztésekkel.

„Szerintem még sok van benne” – beszélt az autójáról. „A megfelelő beállításokkal sokat ki tudunk belőle hozni. Idén ez jelenti a legnagyobb kihívást, optimalizálni a beállításokat. Ennyire szűk működési tartománya egyik korábbi autónknak sem volt.”

Az autó megértése érdekében a Mercedes hétvégéről hétvégére extrémnek nevezett beállításokkal hajt pályára. Így történt ez Montrealban is, ahol pénteken Hamilton katasztrofálisnak nevezte a versenygépét.

„Két különböző iránnyal kísérleteztünk, és amivel én mentem, az borzasztó volt. Emiatt minden rendelkezésre álló adatot összegyűjtöttünk, és drasztikus változtatásokhoz folyamodtunk. Ennek köszönhetően sokkal jobb lett a helyzet. Sokkal közelebb kerültünk az elvárt szinthez, ami jó.”

„Az egyensúly [pénteken] semleges volt, ami szuperjó, de amint elkezdtem kanyarodni, a hátulja ki akart törni. Folyamatosan ezzel küzdöttem, nehéz volt távol maradni a falaktól. Vezethetetlen volt az autó, a hosszú etapomat emiatt nem fejeztem be. Egy kísérlet volt, hogy kipróbáljuk, így működik-e az autó, de nem így történt. Mára változtattunk, és sokkal jobb lett az egyensúly. Minimális, kellemes szintű alulkormányzottságom és jobb tapadásom volt, kitörések pedig nem. A pattogás azonban még jelen van, az nem tűnt el” – fogalmazott a hétszeres világbajnok vasárnap délután.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!