Friss hírek

Ecclestone: 2020-ban a Ferrarinak lesz a legerősebb pilótapárosa

SPIELBERG,AUSTRIA,28.JUN.19 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring, free practice. Image shows Bernie Ecclestone.  Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.
Bernie Ecclestone szerint a Ferrari előtt óriási lehetőségek állnak a következő évben, amennyiben kezelni tudják a versenyzőiket, Sebastian Vettelt és Charles Leclercet, valamint ha autójukat is sikeresen továbbfejlesztik.

Ecclestone hétfőn töltötte be 89. születésnapját, olykor még megjelenik a versenypályán, és figyelemmel követi a Forma-1 eseményeit. Az üzletember így látja a Ferrari helyzetét is, és úgy gondolja, Charles Leclerc jó választás volt az olasz istálló számára – habár a monacóinak van még mit tanulnia. 

„A srác jó, de a Ferrariban még túl sokat hibázik. Ugyanúgy, ahogy Max Verstappen tette karrierje kezdetén” – nyilatkozta Ecclestone a Blick című lapnak. 

„Ha a pilótafülkében nyugodt leszel, csak akkor tudsz a világbajnoki címért küzdeni. Ahogy a barátom, Sebastian Vettel is. Oké, néhány versenyen ő is kijött ebből a nyugodtságból, de szerencsére visszatért.”

Ecclestone szerint a következő évben nagy lehetőségek állnak a Ferrari előtt, mert a Vettel-Leclerc pilótapáros lesz a legerősebb a mezőnyben. A brit szerint ez nehézségeket is okozhat majd a vezetőség számára, de meg kell tanulniuk kezelni a helyzetet – és a legjobb autót kell biztosítaniuk a pilótáknak. 

„2020-ban a Ferrarinak lesz a legerősebb pilótapárosa” – mondta. 

„De ezzel a vezetőségnek élnie kell majd – mindenekelőtt akkor, ha végre újra Maranellóból származik majd a legjobb autó.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!