Ecclestone: A Ferrarinál csak Schumacher idején volt összetartás - F1VILÁG.HU

Ecclestone: A Ferrarinál csak Schumacher idején volt összetartás

HIRDETÉS
Bernie Ecclestone, a Forma-1 volt kereskedelmi tulajdonosa szerdán ünnepelte 90. születésnapját. Az üzletember a Sport1. de-nek adott interjújában beszélt Sebastian Vettelről, a Ferrariról, valamint Nico Hülkenbergről is.
SPIELBERG,AUSTRIA,21.JUN.15 - MOTORSPORTS, FORMULA 1 - Grand Prix of Austria, Red Bull Ring. Image shows Bernie Ecclestone. Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter - For editorial use only. Image is free of charge.

Ecclestone a Liberty Media érkezésével 2017 januárjában a Forma-1 „tiszteletbeli elnökévé” vált, azonban ez inkább formalitás volt, feladatokat és szerepet nem kapott a brit. 

„Nem én döntöttem így, kirúgtak” – mondta Ecclestone. 

Azonban továbbra is befolyással bír a 90 éves üzletember, ugyanis elárulta, Lawrence Stroll-lal beszélgetett Sebastian Vettel szerződtetéséről, és megpróbálta meggyőzni a Racing Point tulajdonosát, hogy válasszák a németet.

Elmondtam neki, hogy Sebastian mennyire jó még, és hogy ez mindenki számára egy előnyös szituáció lesz, ha megegyeznek. Azt hiszem, meggyőzték az érveim” – mondta Ecclestone, aki azt is elárulta, gyakran felhívja a négyszeres világbajnokot

„Meghallgatom, aztán elmondom neki a véleményem” – mondta. 

Ecclestone 90 évesen sem rejti véka alá a véleményét, és őszintén elmondta, mit gondol a Ferrariról, miután megváltak Vetteltől. 

„A Ferrari mindig egy kevésbé átlátható csapat volt, ahol a belpolitika mindig nagy szerepet játszott” – mondta. „Valójában csak Michael Schumacher idejében volt összetartás. Szerencsére Sebastian Vettel jövőre új kihívások elé néz az Aston Martinnál, aztán válaszol majd a kételkedőknek, akik ebben az évben már nem hisznek a képességeiben.”

A brit azt is elmondta, örülne Nico Hülkenberg visszatérésének, és úgy érzi, jó csapattársa lenne Max Verstappennek. 

„Ő gyors, okos, és mindig azt mondja, amit gondol” – mondta Hülkenbergről. „Nem úgy, mint a többi pilóta, akik azt ismételgetik, amit a csapatuk előír. A Red Bullnak őt kellene választania, mert illik hozzájuk a stílusa. Tudja hozni az eredményeket, mert fejben nagyon erős.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!