Ecclestone a hétvégén összehívja a csapatvezetőket - F1VILÁG.HU

Ecclestone a hétvégén összehívja a csapatvezetőket

Bernie Ecclestone mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétvégi Európa Nagydíjon összehívja a csapatvezetőket, és elfogadtassa velük azt a dokumentumot, mely véget vethet a kereskedelmi karosszériák körüli vitának.

Bernie Ecclestone mindent megtesz annak érdekében, hogy a hétvégi Európa Nagydíjon összehívja a csapatvezetőket, és elfogadtassa velük azt a dokumentumot, mely véget vethet a kereskedelmi karosszériák körüli vitának.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Ecclestone a két héttel ezelőtt megrendezett Brit Nagydíjon eredményes megbeszélést folytatott a csapatvezetőkkel, akikkel sikeresen megegyezett arról, hogy milyen kompromisszumos megoldással lehetne véget vetni a karosszériák adás-vétele miatt kirobbant vitának.

Azt követően, hogy az Amerikai Nagydíjnak helyet adó Indianapolisban nem született egyezség a kiscsapatok között a karosszériák adás-vétele körül kialakult vitában, most minden jel arra utal, hogy a silverstone-i megbeszélések után teljes az egyetértés a felek között.

Bár Bernie Ecclestone bízott benne, hogy már a Brit Nagydíjon aláírásra kerülhetnek a dokumentumok, és egyszer s mindenkorra véget vethetnek a kereskedelmi karosszériák körüli vitának. A kiscsapatok még időt kértek, hogy jogászaik átnyálazhassák a dokumentumokat, még mielőtt aláírnák azokat.

Az említett három gárda már szóban megegyezett arról, hogy a televíziós jogokból befolyt összeg rájuk eső részéből egyenlő arányban részesüljenek az idei évben. Ez biztosítja ugyanis a Spyker számára, hogy ha előttük is végez két riválisa, nem esnek el a pénztől.

Annak ellenére, hogy a Brit Nagydíj után a három csapat megegyezett arról, hogy miután jogászaik átolvasták az iratokat, aláírják a dokumentumokat, úgy tűnik komplikáltabb a helyzet, mint azt bárki is gondolta volna. Megbízható források szerint a Super Aguri és a Spyker elégedett a feltételekkel, ám a Toro Rosso mégsem fogadja el az eredeti egyezséget.

A Red Bull fiókcsapata ugyan nem aggódik amiatt, hogy szét kell osztaniuk egymás között a televíziós jogokból befolyt összegeket az idei évben, nem ért egyet azzal, hogy a 2008-as idényben a mások karosszériájával futó csapatok nem részesülnek a konstruktőrök között kiosztásra kerülő pénzből.

A Toro Rosso vezetése azonban nem kívánta kommentálni a történteket: “Ez a menedzsment döntése. Éppen ezért nem szeretném kommentálni a történteket” – mondta a csapatvezető, Franz Tost.

Bár Ecclestone eddig nem tudott megegyezni a felekkel, egyesek szerint a többi csapat vezetője komoly nyomást gyakorol a teljes mezőnyre, hogy üljenek össze a hétvégi Európa Nagydíjon, és végre valahára tegyenek pontot az ügy végére.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Ecclestone a hétvégén összehívja a csapatvezetőket
Még el sem kezdődött a verseny, Sargeant máris büntetést kapott
Norris szerint az egyetlen esélyük, ha Piastri kiüti Verstappent
Piastri: Megpróbáljuk megszorongatni Verstappent

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!