Ecclestone: A Virgin szerződni akar a Hondával

Bernie Ecclestone megerősítette, hogy a Virgin Group tulajdonosa, Richard Branson valóban komolyan gondolja a Honda csapatának felvásárlását, és ha minden a tervek szerint alakul, a jövő héten bejelentés születhet.

Bernie Ecclestone megerősítette, hogy a Virgin Group tulajdonosa, Richard Branson valóban komolyan gondolja a Honda csapatának felvásárlását, és ha minden a tervek szerint alakul, a jövő héten bejelentés születhet.

Azt követően, hogy az elmúlt napokban felreppent a hír, miszerint a brit üzletember ajánlatot tett a brackley-i bázisú alakulatért, Ecclestone csütörtök este a Reuters-nek megerősítette, kapcsolatba lépett Branson cégével, hogy beszéljenek az üzletről.

“Beszéltem Richard embereivel a dologról, és megtudtam, hogy nagyon akarja a csapatot” – mondta Ecclestone. “Én is nagyon szeretném, ha összejönne a dolog. Fantasztikus lenne. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy ez sikerüljön.”

Az autosport.com úgy tudja, hogy a potenciális vevők közül már csak a Virgin Group maradt állva, a többi pályázó ugyanis úgy döntött, nem kívánja tovább folytatni a tárgyalásokat.

A végső döntés viszont az anyacég, a Honda kezében van, amely éppen a mai napon hintette el, hogy még a csapat felszámoltatását sem vetette el.

Ecclestone azonban bízik abban, hogy megmenekül a csapat, és reményei szerint a jövő héten már arról számolhatnak be, hogy 20 fős lesz a mezőny az idei évben.

“A döntés a Honda kezében van, nekik kell eldönteniük, hogy melyik utat választják. Nekem fogalmam nincs arról, hogy mi lesz a döntés, semmire nem mernék fogadni” – tette hozzá a brit üzletember.

Richard Branson cégbirodalma, amely becslések szerint 8 milliárd dollárt ér, számos területen képviselteti magát, a lemezkiadástól kezdve szállodaiparon át egészen az űrutaztatásig.

Az 1970-es években alapított cégóriás a hírek szerint 1 milliárd dollárt szeretne fektetni az alternatív üzemanyagok fejlesztésébe, mind autók, mind repülők részére, és a Forma-1 kiváló reklámfelületet biztosítana ennek promotálására.

A Virgin korábban már kacérkodott azzal, hogy valamilyen formában beszáll a Forma-1-be: 1997-ben ajánlatot tett a Brit Nagydíjnak, hogy készen áll szponzorálni az eseményt, ha felbontja szerződését a dohánygyártókkal.

A Honda Racing a hírek szerint a Mercedes-Benz motorjait használja majd, és nagy valószínűséggel a Jenson Button Bruno Senna párossal áll majd rajthoz az idei évben, feltéve ha rendeződik az anyagi háttere.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS