Orosz Nagydíj

Ne maradj le! Ez történik az Orosz Nagydíj helyszínén, Szocsiban!

Ecclestone aggódik a Forma-1 jövője miatt

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone úgy gondolja, hogy hatalmas hiba lenne a csapatok részéről ragaszkodni az elméletileg 2013-ban bemutatkozó négyhengeres turbómotorokhoz, ugyanis azok akár teljesen meg is ölhetik a Forma-1-et.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone úgy gondolja, hogy hatalmas hiba lenne a csapatok részéről ragaszkodni az elméletileg 2013-ban bemutatkozó négyhengeres turbómotorokhoz, ugyanis azok akár teljesen meg is ölhetik a Forma-1-et.

A csapatok vezetői még a tavalyi évben – hosszas egyeztetés után – döntöttek úgy, hogy a jelenlegi motorformulát egy jóval zöldebb koncepcióra váltják fel, és 2013-tól érkeznek a környezetbarát egységek, a mindössze 1.4 literes turbómotorok.

Ecclestone azonban attól tart, hogy ez végleg megöli a sportágat, mert a nézők, majd pedig a televízió társaságok is el fognak pártolni a Forma-1-től.

„Abszolút ellenzem a kisebb turbómotor formulát” – mondta a brit üzletember az Australian Associated Press-nek adott nyilatkozatában.

„Nincs szükségünk erre. Ha pedig olyan fontos, akkor ez egy olyan dolog, aminek a szedán szériákban kellene megjelennie. A többi csak PR, semmit nem lehet tenni a Forma-1-gyel. Ezek a változtatások borzalmas hatással lesznek a spotágra.”

„Biztos vagyok abban, hogy a promóterek elveszítik a nézőtömeget, és abban is biztos vagyok, hogy el fogjuk veszíteni a televízió társaságokat, így nem lesz ki közvetítse a versenyeket, ami pedig a Forma-1 halálához vezetne.”

Ecclestone bevallotta, hogy a témában komoly veszekedései voltak az FIA elnökével, Jean Todttal, aki már korábban is szorgalmazta a zöldebb motorok bevezetésének ötletét.

„Ő nem egy promóter, nem adja el a Forma-1-et, hogy őszinte legyek. Voltak vitáim Jeannal a motorok miatt. Én nem látok okot arra, hogy változtassunk a jelenlegi formulán. Van KERS rendszerünk, és ennek elégnek kellene lennie, nem kell újabb megoldásokon agyalnunk” – magyarázta.

Ecclestone attól is fél, hogy a nézőknek az sem fog tetszeni, hogy a kisebb motoroknak kisebb lesz a hangjuk, pedig saját felmérése szerint ez az, ami a leginkább izgalomba hozza az embereket.

„Rengeteg különböző területről érkező emberrel találkoztam már a világban, és azt gondolom, hogy két dolog van, ami nagyon fontos a Forma-1-ben” – folytatta.

„Az egyik a Ferrari, a másik pedig a hangerő. Az emberek szeretik és izgalomba jönnek a hangerőtől. Ha megkérdezzük azoktól az emberektől, akik még soha nem voltak F1-es versenyen, hogy mit szeretnének, azt mondják, hogy a hangerőt.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Szocsiban!