Ecclestone: Alonso kihagyhatja a 2008-as idényt - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Alonso kihagyhatja a 2008-as idényt

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a jövő évet kihagyja.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone nem tartja elképzelhetetlennek, hogy a kétszeres világbajnok, Fernando Alonso a jövő évet kihagyja.

A Forma-1 mindenható ura a Japán Nagydíjon elhintette, azt hallotta, hogy Alonso a Ferrarihoz tart, feltéve, ha sikerül kibújnia mclarenes szerződése alól.

“Borzalmas lenne, ha csak emiatt nem tudna lépni, de ez ellen nem lehet mit tenni” – mondta a 76 éves Ecclestone, mikor a spanyol versenyző jövőjéről kérdezték.

“Minden Rontól függ. A csapatvezető megteheti, hogy azt mondja, fizettem érted, ezért nem fogsz másnál versenyezni, ahogy azt a mérnökeivel is teszi.”

“Egyelőre azonban ezek csak szóbeszédek, senki nem tudhatja pontosan, mi fog történni. Szerződése van, és ha Ron ragaszkodik hozzá és meg akarja tartani, akkor azt könnyedén megteheti” – folytatta a brit üzletember, aki nem tartja elképzelhetetlennek, hogy Alonso kihagyja a jövő évet.

A kétszeres világbajnok számára két logikus megoldás kínálkozik: vagy visszatér egykori csapatához, a Renault-hoz, vagy átigazol Felipe Massa helyére a Ferrarihoz. Előbbi esélyesebb, ugyanis Massa tegnap cáfolta, hogy elhagyná az olaszokat, jóllehet ezt nem a brazil fogja eldönteni.

Bár biztosan találna megfelelő ülést magának, Alonso csak abban az esetben válthat, ha arra Ron Dennis áldását adja, ugyanis 2009 végéig érvényes szerződés köti a McLarenhez. A csapatvezető viszont megteheti, hogy magánál tartja a spanyolt, aki ebben az esetben akár ki is hagyhatja a 2008-as idényt.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!