Ecclestone: Apjával az oldalán Schumacher ma már egy versenyképes autóban ülne - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Apjával az oldalán Schumacher ma már egy versenyképes autóban ülne

HIRDETÉS
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint Mick Schumacher ma már egy versenyképes autóban ülne, ha édesapja, Michael Schumacher segíteni tudta volna őt a királykategóriában.
Mick Schumacher, McLaren

A német versenyző két szezont töltött el a száguldó cirkuszban a Haas színeiben, az amerikai istálló azonban nem hosszabbította meg szerződését, sőt, Schumacher a Ferrari akadémiájáról is kikerült. Azóta már tudni lehet, a fiatal pilóta idén a Mercedes tartalékversenyzője lesz a Forma-1-ben, és rengeteg időt tölthet el a német istálló brackley-i szimulátorában. A német emellett a McLaren tartalékosaként is készenlétben áll majd.

Schumacher célja természetesen az, hogy már 2024-ben újra aktív tagja legyen a Forma-1 mezőnyének, Bernie Ecclestone pedig úgy látja, ha édesapja segíteni tudta volna őt, ma már egy jó autóban ülhetne.

„Ha Michael ott lenne az oldalán segítőként, Mick állandó versenyző lenne egy jó csapat autójában” – mondta a 92 esztendős üzletember a Sport Bildnek.

„Azzal a tapasztalattal, amivel Michael rendelkezik, rengeteg tanácsot adhatna a fiának. Megmutatta volna számára a megfelelő utat úgy a vezetés szempontjából, mint politikailag.”

A Forma-1 egykori ura szerint nem a fiatal pilóta tehet arról, hogy kikerült a mezőnyből, azért inkább volt főnöke, Günther Steiner tehető felelőssé.

„Rossz csapatnál volt. A Red Bull jobb lett volna számára. Jobban bántak volna vele, és felépítették volna őt.”

Ecclestone szerint nagyon nem könnyítette meg Schumacher dolgát az, hogy a Haas-főnök Steiner rendszeresen kritizálta őt a nyilvánosság előtt.

„Már eleve nehéz teher a vezetékneve is. A legnagyobb probléma számra a neve. Nehéz lesz ülést találnia, főleg egy olyat, amivel nyerhet is.” 

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!