Ecclestone: Az F1-nek annyi alternatív motor nélkül

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a független motorok bevezetése elengedhetetlen a száguldó cirkusz jövőbeli fenntarthatósága miatt.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a független motorok bevezetése elengedhetetlen a száguldó cirkusz jövőbeli fenntarthatósága miatt.

Bár az ötletet egyelőre parkolópályára helyezték a motorgyártók, melyek megpróbálnak valamilyen más megoldással előállni, Ecclestone továbbra is azt szeretné, ha 2017-től jönne az olcsóbb, független erőforrás.

Az üzletember szerint nemcsak az árkülönbözet jelenthetnek előrelépést a kisebb csapatoknak, de az alternatív motor biztosítani tudná azt is, hogy ne legyen egycsapatos dominancia az F1-ben.

„Ez az egész nem jó a sportnak. Unalmassá teszi” – mondta Ecclestone a Mercedes dominanciájára utalva a Welt Am Sonntag című német lapnak.

„Néhányan csak a rajtra kapcsolnak oda, és aztán kikapcsolják a TV-t, mert a Mercedes miatt unalmassá válnak a futamok. Egy alternatív beszállítóval szeretnék megnövelni a versengést, jóval versenyképesebbé akarjuk tenni a mezőnyt.”

Bár a gyártók nem lelkesednek azért, hogy egy olcsóbb motorral szálljanak szembe velük, Ecclestone rámutatott, nem akarja kiüldözni őket a sportból, sőt.

„Ez az egész nem azt jelenti, hogy meg akarunk szabadulni a gyártóktól, pont ellenkezőleg. Egyszerűen szeretnénk erős, és olcsón üzemeltethető motorokat.”

„A lényeg: nem fejeződtek még be a tárgyalások arról, hogy 2018-tól új motorok legyenek. Ha nem jutunk dűlőre a csapatokkal és a gyártókkal, akkor az FIA egy új motorformulát vezethet be.”

„Nem szabad engednünk, hogy az F1 tönkremenjen. De ha így folytatjuk, a legjobb úton haladunk efelé. És én nem fogom hagyni, hogy ez megtörténjen. Az biztos, hogy lesz másféle motor a jövőben, vagy másmilyen motorszabályok, hogy erősebb és olcsóbb motorok legyenek. Ez világos számomra.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!