Ne maradj le! Kövesd a Spanyol Nagydíj eseményeit az F1Világ Paddockban!

  Friss hírek

Ecclestone azt szeretné, ha gyári csapatot indítana a Renault

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt szeretné, ha a Renault a jövőben gyári csapaként folytatná szerepvállalását a Forma-1-ben.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone azt szeretné, ha a Renault a jövőben gyári csapaként folytatná szerepvállalását a Forma-1-ben.

A francia gyártó jelenleg a Red Bull és a Toro Rosso motorpartnereként tevékenykedik a Forma-1-ben, és jelenleg is mérlegeli lehetőségeit a jövőre vonatkozóan.

Bár a Renault határozottan állítja, szeretné kitölteni jövő év végéig szóló szerződését a két istállóval, a sajtóban olyan hírek keringenek, miszerint a neves manufaktúra a Lotus felvásárlásával újra gyári csapatot indítana a Forma-1-ben. Ezzel együtt viszont pletykálnak arról is, a Renault hátat fordíthat a Forma-1-nek.

„Azt mondták, mérlegelik a lehetőségeket, és remélhetőleg szeptemberre elő is állnak a döntésükkel” – mondta Bernie Ecclestone az AUTOSPORT-nak.

„Majd meglátjuk, rajtuk áll a dolog. De ha van bármi, amiben segíthetünk nekik…”

Amikor az üzletembert arról kérdezték, milyen sorsot szánna a Renault-nak a Forma-1-ben, így felelt: „Szeretném, ha átvennék a Lotust, vagy saját maguk indítanának egy új csapatot.”

„Nem szeretném elveszíteni őket, mert régóta itt vannak már, könnyű velük dolgozni, remek emberek. A kérdés csak az, hogy mennyire éri meg nekik.”

A hírek szerint komoly kérdést jelent az, hogy a Lotus jelenlegi adósságait hogyan tudná kezelni a Renault egy esetleges felvásárlás során – ezzel kapcsolatban Ecclestone a következőket mondta: „Az adósságokat nem fogják átvenni. Azt remélik, hogy sikerül kiegyenlíteni ezeket az adósságokat. De majd meglátjuk, mi lesz.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!