Ecclestone: Bye-bye, Monza!

Komoly veszélybe került a Forma-1-es Olasz Nagydíj jövője, Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz teljhatalmú ura ugyanis kijelentette, 2016 után várhatóan nem kap új szerződést Monza.


Komoly veszélybe került a Forma-1-es Olasz Nagydíj jövője, Bernie Ecclestone, a száguldó cirkusz teljhatalmú ura ugyanis kijelentette, 2016 után várhatóan nem kap új szerződést Monza.

A legendás versenypálya 1950 óta látja vendégül a száguldó cirkusz mezőnyét, azóta egy kivételtől eltekintve mindig itt rendezték az Olasz Nagydíjat.

A pálya szerződése két év múlva lejár, a tárgyalások hamarosan megkezdődnek a folytatásról, Ecclestone azonban úgy véli, nem fognak majd újra megállapodni.

„Nem túl rózsás Monza helyzete. Kétlem, hogy újraszerződünk, hiszen kereskedelmi szempontból már a mostani szerződés is katasztrófa számunkra” – mondta a 83 esztendős üzletember a Gazzetta dello Sportnak.

„Szóval 2016 után viszontlátásra!”

Amennyiben Monza nem tud egy Ecclestone számára megfelelő financiális csomaggal előállni, az Olasz Nagydíj Mugellóba költözhet.

A Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo – kinek tulajdonában van az olasz versenypálya – szívesen látná itt a Forma-1 mezőnyét, Ecclestone azonban elárulta, egyelőre nem tárgyaltak erről.

„Nem, nem kaptam semmiféle megkeresést.”

A monzai szervezőknek azért sem lesz könnyű dolguk, mert a Forma-1 televíziós nézettsége jelentősen lecsökkent – Ecclestone szerint ennek legfőbb oka a Ferrari kiábrándító formája.

„A TV-s nézettség alacsonyabb Olaszországban, mint bárhol máshol. A TV-csatornák megosztják a digitális műsorszórást, itt van a Twitter, a Facebook, szóval a fiatalok figyelme jobban le van kötve. Hogyan lehet javítani az olaszországi nézettségen? Ha a Ferrari végre elkezd az első és második helyen végezni az időmérőkön és a versenyeken… akkor a televíziós nézettség mindenhol javulni fog. A Ferrari világszerte egy vallást képvisel.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS