Ecclestone elismerte, meglepődött, amikor elküldték

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone elárulta, meglepődött azon, hogy a királykategória új tulajdonosa úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.


A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone elárulta, meglepődött azon, hogy a királykategória új tulajdonosa úgy döntött, nem tart igényt a szolgálataira.

Az üzletembert korábban – még a teljes hatalomátvétel előtt – megkérdezték arról, folytatná-e a sportág irányítását a következő 3 évben, végül azonban úgy döntöttek, nem tartanak igényt a szolgálataira.

Ecclestone elárulta, a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media mindent elkövet azért, hogy megszabaduljanak tőle, illetve hagyatékától.

„Nem tehetek semmit. Még a csapatuk tagjainak is megmondták, hogy nem kellene beszélni velem” – mondta Ecclestone a Mail on Sunday című lapnak.

„Meg akarnak szabadulni a Bernie-érától: ’Szabaduljunk meg Bernie történelmétől!’. Mindig ugyanazt mondják – talán azt gondolják, ez boldoggá tesz, pedig nem: ’Szuper munkát végzett, de tovább kell lépnünk’. De lehet, hogy igazuk van.”

„Hogy dühös voltam-e, amikor a Liberty megkért, hogy lépjek le? Nem. Úgy vagyok ezzel, hogyha valaki vesz egy autót, akkor azt vezetni akarja.”

„Egy kicsit csalódott voltam, mert az átvétel előtt megkérdezték, maradnék-e még három évet. Én pedig azt mondtam, hogyha fitt és egészséges vagyok, akkor igen.”

„Szóval kicsit meglepődtem, hogy egy nappal azután, hogy átvették a teljes üzletet, megkértek, hogy távozzak, mert Chase [Curey] akart lenni az ügyvezető. Ezt megmondta szemtől-szembe.”

Ecclestone kifejtette, kíváncsian várja, a Liberty Media megközelítése mennyire lesz gyümölcsöző az F1 számára.

„Én úgy próbáltam futtatni az üzletet, hogy profitot termeljek a részvényeseknek. Tudtam, hogy a CVC el akarja adni a vállalatot, és mindent elkövettem azért, hogy megbizonyosodjam arról, a cég nagy profitot termel, hogy el lehessen adni.”

„Hagyták, hogy úgy intézzem a dolgokat, ahogy jónak láttam. Borzasztóan irigy vagyok Chase-re, mert nagyszerű helyzetben van, és rengeteg olyan dolgok tud csinálni, amit én is szerettem volna, de nem tudtam.”

„Én másképp látom a dolgokat, mint egyesek. Mindenki olyan étterembe akar menni, ahol nem lehet helyet kapni. Szóval nagyon szigorú voltam például a paddockbelépőkkel kapcsolatban. A Liberty filozófiája sokkal nyitottabb.”

„Van egyfajta amerikai kultúrájuk, és egy amerikai versenyen mindenki ott lehet a paddockban és a bokszban, beszélgethet a versenyzőkkel és beülhet az autókba.”

„Mi az F1-gyel egy 5 Michelin-csillagos éttermet üzemeltettünk, nem egy hamburgerezőt. De talán a konyha most hozzáférhetőbb lesz. És lehet, hogy jobban is ízlik majd.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS