Ecclestone helyet keres a Bahreini Nagydíjnak - F1VILÁG.HU

Ecclestone helyet keres a Bahreini Nagydíjnak

HIRDETÉS

Bernie Ecclestone mindent el fog követni annak érdekében, hogy még az idei évben megrendezésre kerülhessen a Bahreini Nagydíj, amit lefújtak a helyi zavargások és bizonytalan helyzet miatt.



A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone mindent el fog követni annak érdekében, hogy még az idei évben megrendezésre kerülhessen a Bahreini Nagydíj, amit lefújtak a helyi zavargások és bizonytalan helyzet miatt.

A bahreini koronaherceg hétfőn jelentette be, hogy a politikai helyzetre való tekintettel nem ad zöld utat a forma-1-es versenynek, mert nem tudná garantálni a résztvevők biztonságát.

Az egyelőre még nincs eldöntve, hogy a szezon egy későbbi időpontjában megrendezik-e a versenyt, azonban az FIA már jelezte, hogy a szövetség a felelős a versenynaptárért, ami továbbra is elég sűrű az idei évben.

Ecclestone azonban a Daily Telegraph-nak adott interjújában elmondta, hogy minden tőle telhetőt meg fog tenni annak érdekében, hogy helyet találjon a lefújt Bahreini Nagydíjnak az idei versenynaptárban, és a terveknek megfelelően 20 futamos legyen a bajnokság.

„Szomorú, ami Bahreinben történt, de egy hónappal ezelőtt még mindenki nagyon várta a versenyt” – mondta a brit üzletember. „Senkinek sem volt problémája vele. Ha minden békés lesz, amiben reménykedünk, hogy az lesz, akkor természetesen mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy helyet találjunk a futamnak.”

Ecclestone azon híreszteléseket is megerősítette, hogy a Formula One Management (FOM) állja a lefújt eseményt összes költségét, ami egyes források szerint 40millió amerikai dollár körüli.

„Nem fogom behajtani a jogdíjat egy olyan versenyért, amit meg sem rendeztek” – folytatta. „Azt, hogy a veszteségeket le tudják-e fedni a biztosítással, nem tudom. Nem vagyok benne biztos.”

„Azonban ha valami, aki ez vis major helyzet. Hasonló, mintha egy földrengés rázna meg egy térséget, hiszen senki nem láthatta ezt előre egy hónappal ezelőtt. Amennyiben valamikor a szezon későbbi részében megrendezik a versenyt, akkor természetesen kifizetik majd a jogdíjakat.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!