Ecclestone: Hiba lenne leírni Schumachert!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone is beállt a hétszeres világbajnokra nézve már egyre kínosabb sorba, és védelmébe vette Michael Schumachert, akit elmondása szerint nagy hiba lenne leírni az első négy versenyen látottak alapján.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone is beállt a hétszeres világbajnokra nézve már egyre kínosabb sorba, és védelmébe vette Michael Schumachert, akit elmondása szerint nagy hiba lenne leírni az első négy versenyen látottak alapján.

A Mercedes német versenyzője ugyanis eddig nem úgy teljesít, ahogy azt sokan elvártál volna tőle, és eddig rendre kikapott csapattársától, Nico Rosbergtől, aki a hétvégén már második dobogós helyezését szerezte meg az idei bajnokságban.

Ecclestone azonban úgy gondolja, hogy Schumacher idővel ismét megtalálja régi önmagát, és biztos abban, hogy versenyeket fog nyerni visszatérő évében, éppen ezért mindenkit figyelmeztetett, hogy ne írják le a hétszeres világbajnokot.

„Ne becsüljük alá Michaelt” – kezdte mondandóját a brit üzletember. „Adjunk időt neki, hogy újra felvegye a ritmust, és hozzászokjon az új autóhoz, illetve a gumikhoz.”

„Jelenleg ő is egyfajta újoncnak számít, akinek ismét hozzá kell szoknia a környezethez, és mindenhez, hiszen három évet kihagyott, ami idő alatt nagyon sok minden változott.”

Schumacher a 2006-os szezon végén hagyta el a Forma1-et, majd a tavalyi évben egy korábbi balesete miatt nem tudott beugrani a sérülést szenvedett Felipe Massa helyére a Ferrarihoz, ám olyannyira belelovalta magát a visszatérésbe, hogy egy három évre szóló szerződést kötött a Mercedesszel.

„Schumacher nem tért volna vissza, ha nem lett volna meggyőződve arról, hogy megfelelően el tudja végezni a munkáját” – folytatta Ecclestone. „Nem egy turista a paddock-ban, azért van itt, hogy győzelmeket arasson, és biztos vagyok abban, hogy újra győzni is fog.”

Michael öccse Ralf szerint sincsen komolyabb probléma, egyszerűen arról van szó, hogy nem volt szerencséje testvérének az első versenyeken.

„Tisztában volt azzal, hogy három év kihagyás után nem fog azonnal győzelmeket aratni, ahogy azt tette azelőtt” – mondta az egykori forma-1-es pilóta, aki jelenleg a DTM-ben versenyez.

„Azonban természetesen hatalmas volt az elvárás vele szemben. Michael is nyilvánvalóan azt remélte, hogy valahol az élmezőnyben lesz négy futamot követően. Ám kétszer nem volt szerencséje: Melbourne-ben az ütközéssel, amiről nem tehetett, aztán pedig egy furcsa technikai probléma (a kerékanya elvesztése) okozta a vesztét Malajziában.”

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS