Ecclestone: Hiba volna, ha Hamilton a Ferrarihoz szerződne - F1VILÁG.HU

Ecclestone: Hiba volna, ha Hamilton a Ferrarihoz szerződne

HIRDETÉS
A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone szerint hiba volna, ha Lewis Hamilton pályafutása utolsó szakaszára a Ferrarihoz szerződne.
Bernie Ecclestone with Niki Lauda's car in the background, Red Bull Ring, Spielberg, Austria, 28.07.2019

Hamilton 2013-ban csatlakozott a McLarentől a Mercedeshez, azóta pedig sikert sikerre halmoz a száguldó cirkuszban: 5 világbajnoki címet nyert a német istálló színeiben, és már a Forma-1 történetének második legeredményesebb versenyzője lett.

Október végén bejelentették, 2021-től jelentősen megváltoznak a Forma-1 szabályai, a korábban a királykategória kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone viszont úgy látja, benne van a pakliban az is, hogy a Mercedes már a 2020-as év végén kivonul az F1-ből.

A 89 esztendős üzletember kifejtette, ebben az esetben Hamilton is jobban tenné, ha inkább szögre akasztaná a sisakját.

„Nem lennék meglepve, ha a Mercedes kiszállna” – mondta Ecclestone nemrég egy lapinterjúban.

„Voltak változások a vezérkarban, és az új emberek nem olyan lelkesek a Forma-1-gyel kapcsolatban, mint amennyire a korábbiak voltak. Gondolhatják úgy, hogy ’nyertünk már hét világbajnokságot’ – ami meg is lesz a következő év végére – ’szóval miért maradjunk?’”

„Ha Lewis helyében lennék, én arra gondolnék, ’nyerek még egy vb-címet’, aztán pedig megállnék. Ha Charles Leclerc a Ferrarinál marad, én rá fogadnék, hogy győzne Lewis ellen. Nem feltétlenül jobb nála, de már beilleszkedett a csapatba.”

„A Ferrari egy furcsa munkakörnyezet. Lewis nem beszél olaszul. Összebútorozhatnak vele, beleszerethetnek, de nem gondolom, hogy olyan jó munkát tudna végezni magának, vagy a sportnak, mint amilyet a Mercedesnél végez.”

Hamilton jelenleg érvényes szerződése 2020 végéig szól, ő és a Mercedes pedig már többször kifejtették, hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a folytatással kapcsolatban.

„Ha a Ferrari választhatna, hogy Lewist vagy Max Verstappent vigye-e, szerintem Max mellett döntenének – ugyanabból az okból, amiért ott van náluk Charles. Sebastian Vettellel és Lewisszal pár évet kapnak csak, de a fiatalabb kettőssel akár tíz évet is. Nem vagyok biztos abban, hogy momentán nem Max a legjobb srác a mezőnyben, még ha Lewisszal is számolunk.”

Hirdetés

Ecclestone jó kapcsolatot ápol a négyszeres világbajnok Sebastian Vettellel is, kinek szerződése ugyancsak lejár a 2020-as év végén.

„Nem fogadnék rá. Maradhat, de akár csapatot is válthat, de az is elképzelhető, hogy csak visszavonul. Bármelyik lehet” – mondta az üzletember.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!