Friss hírek

Ecclestone: Ideje megreformálni a Forma-1-et!

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a 2017-ben érvénybe lépő új technikai szabályok még nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy a riválisok megszorongassák a Mercedest.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone szerint a 2017-ben érvénybe lépő új technikai szabályok még nem lesznek elegendőek ahhoz, hogy a riválisok megszorongassák a Mercedest.

A 86 esztendős üzletember úgy véli, a német gyártó V6-os erőforrása jelenleg annyira versenyképes, hogy 2017-ben is könnyedén megnyerhetik a Forma-1-es bajnokságot.

Hirdetés
 

„A Red Bullnál hiszik, hogy jobb aerodinamikával legyőzhetik a Mercedest. Én viszont nem vagyok annyira biztos ebben” – mondta Ecclestone a Sport Bildnek nyilatkozva.

„A Mercedes előnye motorfronton még mindig óriási. És emiatt mihamarabb új motorformulát kell bevezetnünk, nem számít, milyet. A legfontosabb, hogy kizárjuk a hibrid erőforrásokat!”

„Jean Todt szerint ez a jelenkor szellemisége, és ez igaz is lehet a szokványos utcai autók esetében. De az F1-ben az emberek valami különlegeset szeretnének látni.”

„Hangos és erős motorokat akarnak, melyeket csak a világ legjobb versenyzői tudnak irányítani. A futballisták lábára sem húznak ortopédiai cipőt csak azért, mert ezek népszerűek a hétköznapi életben, nem igaz?”

Ecclestone úgy véli, a Forma-1 még mindig szenved a túlszabályzottságtól, a rajongók ugyanis egész egyszerűen nem értik a bonyolult regulákat.

„A szabályokon változtatni kell – mindegyiken!” – fogalmazott az üzletember.

„Túl bonyolultak. A szórakoztató üzletágat képviseljük. De hogyan is akarhatjuk szórakoztatni a közönséget, ha az nem érti az egészet? Már a versenyzők sem tudják, mit szabad, és mit nem szabad csinálniuk a pályán. Azt hiszem, néha a szabály még azt is kimondja, hogy ’ne versenyezz!’. De azért hagyjuk őket időről időre ütközni. Szóval mi van? Hagyjuk, hogy a versenyzők maguk intézzék a dolgokat!”

Ecclestone elárulta, továbbra is nyitott arra, hogy átalakítsák az F1-es versenyhétvégék menetét – például egy szombati sprintfutam bevezetésével.

„A mai fiatalok ma már rövidebb ideig figyelnek egy adott dologra, mint korábban. Szóval lenne értelme két sprintfutamra szedni a jelenlegi versenyt. Két 40 perces verseny sokkal vonzóbb a TV-s közönség számára, mint egy unalmas grand prix.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!