Ecclestone ígéretet tett a kiscsapatoknak - F1VILÁG.HU

Ecclestone ígéretet tett a kiscsapatoknak

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone ígéretet tett a kiscsapatoknak, hogy beszélni fog a sportot birtokló CVC-vel nehéz anyagi helyzetükről.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone ígéretet tett a kiscsapatoknak, hogy beszélni fog a sportot birtokló CVC-vel nehéz anyagi helyzetükről.

A brit üzletember szombaton hívta össze a csapatokat Interlagosban, hogy megoldást találjanak a kiscsapatok anyagi nehézségeire, azonban a nagyobb alakulatok nem szeretnének lemondani bevételeik egy részéről, ezzel segítve a kisebb büdzsével rendelkező gárdákat.

Ecclestone azonban jelezte a kiscsapatoknak, hogy várjanak türelemmel addig, míg beszél a jövő héten a CVC-vel, hogy megnézze, milyen lehetőségek merülhetnek fel.

A Force India csapatfőnöke, Vijay Mallya elmondta, hogy a Sauberrel és a Lotusszal egyetemben, az ő csapata sem tud mit tenni annak érdekében, hogy előrébb mozdítsa a dolgot, éppen ezért kénytelen várni Ecclestone válaszára.

„Nem valószínű, hogy rövid időn belül előrelépés várható” – mondta az indiai üzletember. „Szóval visszatér majd Londonba, hogy beszéljen Donald (McKenzie-vel) és a CVC-vel. Legalábbis ezt mondta (Ecclestone). Ez a jelenlegi állás, de az egyetlen opció az, hogy várunk és majd meglátjuk, mi lesz.”

A Mercedes motorsport igazgatója, Toto Wolff elmondta, hogy jobban teszik, ha az ügyet az F1 vezetésére bízzák, azonban cáfolta azon híreszteléseket, melyek szerint a nagycsapatok nem foglalkoznának a kialakult helyzettel.

„Ez Bernie és a CVC közötti megbeszélés tárgyát képezi” – mondta. „Természetesen szem előtt kell tartani az F1 érdekeit, és mindannyian felelősek vagyunk a szériáért.”

„Nem lehetünk szűk látásmódúak, nem szabad csak magunkra gondolni, de természetesen mindenki tudja, hogy azért vagyunk itt, hogy a lehető legjobban teljesítsünk, és a lehető legtöbb bevételt generáljunk.”

„Mindezeken felül, az általános gazdasági és kereskedelmi helyzetre is figyelünk kell, nem szabad figyelmen kívül hagynunk, ha egy-egy csapat szenved.”

Hirdetés

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!