Ecclestone: Imola kész megrendezni az Olasz GP-t

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone megerősítette, Imola jó eséllyel pályázik az Olasz Nagydíj megrendezésére.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone megerősítette, Imola jó eséllyel pályázik az Olasz Nagydíj megrendezésére.

Ahogyan arról nemrég lapunk is beszámolt, a 84 esztendős üzletember nemrég Londonban találkozott a san marinói versenypálya képviselőivel, köztük a város polgármesterével.

Úgy tudni, az imolai versenypálya a jövőben amolyan rotációs rendszerben láthatná vendégül a Forma-1 mezőnyét, Monzával közösen évente felváltva adna otthont az Olasz Nagydíjnak.

A monzai pálya jelenlegi szerződése a jövő évi versenyt követően lejár, a szervezők pedig sokallják a versenyrendezési díjat.

A Gazzetta dello Sportnak nyilatkozva Ecclestone a minap elárulta, bár csalódott a kialakult helyzet miatt, nem akarja elveszíteni az Olasz Nagydíjat.

„Azt akarom, hogy Olaszország mindenáron az F1-es naptárban maradjon” – szögezte le az üzletember.

„De miközben az imolai szervezőkkel találkoztam, addig Monzáról egy hónapja semmit sem hallottam. Meg akarjuk menteni az Olasz Nagydíjat, de a monzaiaknak nincs pénzük.”

„Azok az emberek, akikkel korábban találkoztam, még csak időt sem kértek arra, hogy döntsenek.”

„Imola pedig szívesen váltakozna Monzával, meg tudjuk valósítani. Szeretném biztosítani azt, hogy Olaszország a naptárban marad.”

„Enzo Ferrari javasolta anno, hogy legyen egy verseny közel Bolognához, szóval jó, hogy újra erről beszélhetünk. A szándék és az alapok is megvannak ehhez.”

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!