Ecclestone is tudott az összeesküvésről

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone már hónapokkal a szexbotrány kirobbanása előtt figyelmeztette az FIA elnökét, Max Mosley-t, hogy bizonyos megbízók embereket fogadtak fel arra, hogy lejárassák az egész világ előtt.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone már hónapokkal a szexbotrány kirobbanása előtt figyelmeztette az FIA elnökét, Max Mosley-t, hogy bizonyos megbízók embereket fogadtak fel arra, hogy lejárassák az egész világ előtt.

A The Times c. napilapban megjelent újságcikk eloszlatott mindent kételyt, és rávilágított arra, hogy a híresztelésekkel ellentétben, Ecclestone keze biztosan nem volt benne a Mosley-t lejárató kampányban.

A Forma-1 impresszáriója ugyanis már hónapokkal a News of the World-ben megjelent botránycikk előtt figyelmeztette az elnököt, támadás készül ellene.

Dean Attew titkosszolgálati tanácsadó, aki korábban dolgozott Ecclestone-nak, és jó kapcsolatot ápol Mosley-val, megerősítette, hogy az év elején többekkel is kapcsolatba került, akik nem titkolták, hogy el akarják távolítani az elnököt jelenlegi pozíciójából.

“Kaptam egy hívást még januárban” – mondta Attew a The Times-nak adott interjújában. “Volt egy megbeszélésünk, ahol arról informáltak, hogy korlátlan költségvetés mellett kellene információkat gyűjteni Maxről, melyek alkalmasak lehetnek a nyilvános lejáratására és posztjáról való eltávolítására.”

“Azért kerestek meg engem, mert tudták, milyen a kapcsolatom Bernie-vel, de azt nem tudták, hogy miként állok Maxhez. Azon okból kifolyólag kerestek meg, hogy megtudják, mennyire vagyok hűséges Maxhez, és vannak-e a birtokomban számukra értékes információk.”

“Később visszatértek, és közölték velem, hogy egyelőre nincs szükség az intézkedésre, és itt le is zárult a dolog” – mondta a hírszerzésre szakosodott szakértő, aki azonnal tájékoztatta az ügyről Ecclestone-t, aki figyelmeztette Mosley-t az összeesküvésről.

“Leültem Bernie-vel és felvázoltam neki, hogy mit hallottam. Bernie aztán figyelmeztette Mosley-t, ezt onnan tudom, mert később ő maga mondta nekem. Komolyan kellett volna vennie a figyelmeztetést, de ő nem tette, és nem ismerte fel, mennyire sebezhető.”

“Nem is értem, miért nem vette komolyan ezt az egyértelmű, bizonyított fenyegetést, főleg egy olyan embertől, aki a legjobbat akarja neki. Megkérdeztem Bernie-től, hogy találhatnak-e valamit Max körül, ám ő azt felelte, hogy biztosan nem, hiszen ő a megtestesült Mr. Boring (Mr. Unalmas).”

“Bár egyesek azt gondolják, hogy Bernie is benne volt a dologban, én ezt elképzelhetetlennek tartom. Már a kezdetektől fogva azon dolgoztunk, hogy megtaláljuk, ki állhat az ügy hátterében.”

“Mikor aztán megláttuk a News of the World vezércikkét, mindketten le voltunk döbbenve” – tette hozzá Attew.

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
Ecclestone is tudott az összeesküvésről
Egy magánrepülőn megejtett beszélgetés alapozta meg Räikkönen visszatérését a Sauberhez
Brawn: Komoly érdeklődői vannak a Williamsnek
A Ferrari nem lesz a topcsapatok között Ausztriában?
A Ferrari pilótái is pályára gurulnak még az idényrajt előtt