Ecclestone javaslata az izgalmak fokozására

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone egy újabb javaslattal állt elő, ami az izgalmak fokozását lenne hivatott szolgálni a jövőben, és amit talán nem is lenne rossz megfontolni.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone egy újabb javaslattal állt elő, ami az izgalmak fokozását lenne hivatott szolgálni a jövőben, és amit talán nem is lenne rossz megfontolni.

Azzal, hogy jövőre új gumiszállító lesz a Pirelli személyében, amely három éven át egyedüli beszállítóként fogja ellátni a csapatokat abroncsaival, a brit szakember ehhez a területhez nyúlna, hogy még izgalmasabbak legyenek a versenyek a jövőben.

Ecclestone vélhetően a Kanadai Nagydíjon látottak után – ahol mindössze néhány kör alatt elfogytak a lágyabb keverékű gumik – azt javasolja, hogy csökkentsék le az abroncsok élettartalmát a jövő évtől, és azok 100km-nél többet ne tudjanak teljesíteni.

„Az emberek több előzést akarnak” – mondta az üzletember az olasz Gazzetta dello Sport-nak adott interjújában. „Van egy javaslatom: a gumikon maximum 100km-t lehessen futni, és az időmérőn használt abroncsokkal kelljen megkezdeni a versenyt.”

„Ezzel a módszerrel több kiállás lenne a versenyen, ráadásul más időpontokban, ami még inkább zavart okozna. És mint tudjuk, a legjobb versenyek azok, ahol nagy a kavarodás.”

Ecclestone továbbá azt is elárulta, hogy a Michelin és a Cooper Avon mellett a Hankook és a Continental is pályázott a gumiszállítói posztra a Forma-1-ben, de egyikük sem tudta volna vállalni, hogy már a jövő évtől ellátja termékeivel a csapatokat, ezért esett végül a választás a Pirellire.

A csapatok egyébként fejenként 1.35 millió eurót fizetnek a gumikért a Pirellinek a következő évben, azonban Ecclestone elmondta, hogy ennek egy részét visszakapják, hiszen az olasz beszállítónak fizetnie kell a pályareklámért, és ennek egy részét – mint ismeretes – az évad végén szétosztják a résztvevők között.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Az F1-es Osztrák Nagydíj TV-közvetítései!