Eifel Nagydíj
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
Email
Megosztás itt: whatsapp
WhatsApp

Ecclestone még egy hetet ad Austinnak

Amennyiben jövő hét végéig nem tisztázzák félreértéseiket, és nem fizetik ki a szükséges pénzösszeget, Bernie Ecclestone kihúzza a jövő évi forma-1-es versenynaptárból az Austini Nagydíjat – ezt maga az üzletember árulta el a csütörtökön.


Amennyiben jövő hét végéig nem tisztázzák félreértéseiket, és nem fizetik ki a szükséges pénzösszeget, Bernie Ecclestone kihúzza a jövő évi forma-1-es versenynaptárból az Austini Nagydíjat – ezt maga az üzletember árulta el a csütörtökön.

A 81 éves brit úgy fogalmazott, lassan elfogy a türelme, és nem hajlandó a szezonzáró Brazil Nagydíjnál tovább várni arra, hogy milyen megoldással állnak elő az amerikai verseny szervezői.

Ahogyan arról nemrégiben beszámoltunk, az austini versenypálya építési munkálatai a napokban leálltak, miután ellentétek alakultak ki a verseny promóterei, valamint a létesítmény szervezői bizottsága között.

Ecclestone a Reuters hírügynökség azon kérdésére, hogy a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsának (WMSC) december 7-i ülése jelenti-e a határidőt az érintettek számára, elárulta, nem várhat olyan sokáig, így egy héten belül döntést kell hoznia.

„Még az előtt le kell zárni. Nincs szükség határidőkre, nincs szükség arra, hogy az utolsó pillanatban tegyünk valamit. Volt rá elég idő” – mondta az üzletember.

„Még egy hetet kapnak. Brazíliában leszünk, szóval jövő héten még előállhatnak valamivel.”

Arra a kérdésre, hogy a jövő évi versenyt törölhetik-e a végleges versenynaptárból, Ecclestone így felelt: „Igen, igen.”

A Forma-1 teljhatalmú ura emellett tagadta, hogy nagyobb erőfeszítéseket tenne az austini verseny megmentése érdekében, amennyiben nem lenne biztos abban, hogy a Forma-1 2013-ban egy másik amerikai helyszínre, New Jersey-be látogat.

„Nincs mit megmenteni. Olyan sokat azért nem fizetnek” – magyarázta.

„Mégis mit akarnak tőlem? Várjak a jövő évig? Sorakoztassuk fel az autókat, menjünk körbe a pályán, és pénz nélkül távozzunk?”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!