Ecclestone: Megkötések nélkül tesztelhet a Pirelli

Megkötések nélkül két, egyenként háromnapos teszten kereshet megoldást legutóbbi gumiproblémáira a Forma-1 kizárólagos abroncsszállítója, a Pirelli, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyt adott az olasz vállalatnak.


Megkötések nélkül két, egyenként háromnapos teszten kereshet megoldást legutóbbi gumiproblémáira a Forma-1 kizárólagos abroncsszállítója, a Pirelli, miután a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyt adott az olasz vállalatnak.

A csapatok és a versenyzők komolyan aggódnak a biztonság miatt azt követően, hogy a múlt hétvégi Brit Nagydíjon több alkalommal is problémát okozott az abroncsok hirtelen felrobbanása.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone elárulta, egyeztetett az FIA elnökével, Jean Todttal, és végül megegyeztek abban, hogy a Pirellinek extra tesztlehetőséget biztosítanak.

„Azt mondták, szeretnék megoldani a problémáikat, de nincs lehetőségük tesztelni, mert ezek az ostoba korlátozások érvényben vannak” – mondta az üzletember.

„Viszont beszéltem Jean Todttal a hétvége során, ő pedig azt mondta, «hagyjuk tesztelni őket». Szóval megengedte nekik, hogy teljesítsenek két háromnapos tesztet mostantól egészen… nos, amikor akarnak. Mindezt annak érdekében, hogy végezhessék a munkájukat a jövő évre vonatkozóan, illetve, hogy az idei abroncsokon is dolgozzanak. Szóval pontosan ez fog történni.”

Ecclestone hozzátette, ha úgy kívánja, a Pirelli akár 2013-as autót is használhat tesztjeihez.

„Azt használnak, amit csak akarnak. Nincsenek megkötések. Semmiféle. Szóval tényleg azt tesznek, amit csak akarnak.”

Ecclestone nyilatkozata ellenére a Sky Sports News-nak nyilatkozva az egyik csapat képviselője elmondta, tudomása szerint nem folytak egyeztetések efféle tesztlehetőségről, így egyelőre nem lehet tudni, hogy pontosan hogyan is képzelték azt az Forma-1 elöljárói.

Az olasz gumigyártó egyelőre még vizsgálja, mi okozta a sorozatos defekteket a hétvégi Brit Nagydíjon, a Forma-1 csapatai azonban napokon belül szeretnének megoldást találni a problémákra, hiszen hétvégén már Németországban kell versenyeznie a mezőnynek.

Egyelőre minden jel arra utal, a királykategória csapatai a Pirelli tavalyi abroncsaival vesznek részt a Német Nagydíjon.

Görgess tovább, ez is érdekelhet!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS

Lépj be a paddockba! Ez történik Barcelonában!