A Hungaroringről jelentkezünk! Kövesd velünk a Magyar Nagydíj eseményeit!

  Friss hírek

Ecclestone: Meglepne, ha Schumacher nem térne vissza

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hogy meg lenne lepve, ha Michael Schumacher nem térne vissza jövőre a Forma-1-be a Mercedes GP színeiben.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, hogy meg lenne lepve, ha Michael Schumacher nem térne vissza jövőre a Forma-1-be a Mercedes GP színeiben.

A brit üzletembert a The Times riportere kérdezte arról, hogy elképzelhetőnek tartja-e, hogy Robert Kubica lesz Nico Rosberg csapattársa a Mercedesnél jövőre, miután a lengyel versenyző egyáltalán nem biztos, hogy a Renault-nál marad a GenII Capital hatalomátvétele miatt.

“Nos, ott van nekik Michael, nemde? Nem fogják akarni Michaelt és Kubicát” – válaszolta Ecclestone.

“Nagyon meg lennék lepve, ha nem vezetne náluk jövőre, de hozzá kell tennem, hogy nem tudom a részleteket, ahogy azt sem tudom, hogy valóban megegyeztek-e, azonban nekem nagyon úgy tűnik, hogy meg fog történni.”

Schumacher sajtószóvivője, Sabine Kehm azonban nem kívánta kommentálni a híreszteléseket, és a következőket mondta a BBC Sport megkeresésére: “Nem kívánok beszélni erről, illetve arról, hogy milyen tervei lehetnek.”

A hétszeres világbajnok honfitársa, a Virgin Racing elsőszámú versenyzője, Timo Glock viszont szinte teljesen biztos abban, hogy Schumacher ott lesz a rajtrácson a jövő évi szezonnyitón Bahreinben.

“Számomra teljesen egyértelmű, hogy vissza fog térni. Rengeteg spekuláció látott napvilágot az elmúlt hetekben, de egy igazi versenyző, aki vissza akar térni” – mondta Glock a BBC-nek.

“Az már nem elég neki, hogy gokartversenyeken indul, vagy olyan eseményeken vesz részt, mint az év végén megrendezett Bajnokok Tornája. A Forma-1 és a rajongók számára óriási lenne, ha egy hétszeres világbajnok három év kihagyás után visszatérne.”

Közben a német sajtóban megjelent a hír, miszerint Schumacher még az idei évben pályára gördül egy GP2-es versenygép volánja mögött Abu Dhabiban, hogy letesztelje, milyen állapotban van év elején megsérült nyaka.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!