Orosz Nagydíj

Ecclestone megreformálná a pontrendszert

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone változtatni szeretne a jelenlegi szabályokon, hogy biztosan a legtöbb futamgyőzelemmel rendelkező versenyző nyerje meg a világbajnokságot.

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone változtatni szeretne a jelenlegi szabályokon, hogy biztosan a legtöbb futamgyőzelemmel rendelkező versenyző nyerje meg a világbajnokságot.

A jelenlegi pontrendszer nem jó, legalábbis abból a szempontból nem, hogy az első és a második helyezett között mindössze két pont a különbség, azaz nem díjazzák eléggé a futamgyőztest.

Ez pedig azt eredményezi, hogy a biztos második hely reményében, sokan nem kockáztatnak meg egy esetleges kiesést azzal, hogy csatába szálljanak az élen állóval az első pozícióért, ugyanis a plusz két pontért ennek semmi értelme.

Ezen szeretne változtatni Ecclestone, aki azt szeretné, hogy a legtöbb futamgyőzelemmel rendelkező versenyző nyerje meg a világbajnokságot a Forma-1-ben.

“A kulcsszó a motorversenyzésben, a versenyzés” – mondta a brit üzletember a Mail on Sunday-nek adott nyilatkozatában. “Nincsen elég előzés, ami nagyban a pontrendszernek köszönhető. A versenyzők nem akarnak felesleges kockázatot vállalni, és megelégszenek a második hellyel, ugyanis csak két pontot veszítenek az első pozícióban befutóval szemben.”

“Amit szeretnék az nem más, mint az, hogy a legtöbb futamgyőzelmet szerző versenyző legyen a világbajnok, és a második helyezések csak abban az esetben számítsanak, ha két versenyző azonos számú győzelemmel áll az élen. A konstruktőrök megtarthatnák a jelenlegi rendszert” – magyarázta a 77 éves milliárdos.

Érdekes megjegyezni, hogy 1989 óta minden egyes évben az a versenyző lett a bajnok, aki a legtöbb győzelmet szerezte az adott évbe. Abban a szezonban Alain Prost lett a bajnok négy futamgyőzelmével, míg csapattársa, Ayrton Senna hat első helyet szerzett.

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

HIRDETÉS

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Ezeket is ajánljuk!

HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS