Friss hírek

Ecclestone: Mercedes-motorral nyerne a Red Bull

Bernie Ecclestone szerint a Red Bull Racing Forma-1-es csapata is futamokat tudna nyerni 2016-ban, ha nem a Renault, hanem a Mercedes erőforrásait használná.


Bernie Ecclestone szerint a Red Bull Racing Forma-1-es csapata is futamokat tudna nyerni 2016-ban, ha nem a Renault, hanem a Mercedes erőforrásait használná.

Az osztrák istálló viszonya tavaly igencsak megromlott motorpartnerével, a Renault-val, végül idén mégiscsak a franciák erőforrásait használják tovább – igaz, azt TAG Heuer néven építik be autójukba.

Bár Christian Horner csapatfőnök elmondása szerint is sokat fejlődött a Renault V6-osa a télen, továbbra is nyilvánvaló, hogy komoly hátrányban van a Mercedesszel szemben.

Ecclestone azt mondja, a Red Bull el tudná kapni a Mercedest, ha nem Renault-motorok lennének autóiban.

„Vicces, mert ami azt illeti, van egy csapat, mely el tudná kapni a Mercedest – és ez a Red Bull. És ők ugyanolyan motort szerettek volna, mint a többiek” – mondta a 85 éves üzletember.

„Tudják, mit nem értek? Amikor Michael [Schumacher] annyi versenyt és bajnoki címet nyert, és amikor a Red Bull is remekelt, soha nem tűnt úgy, hogy lenne egy csapat, mely dominál. Szerintem most a probléma az, hogy a Mercedes annyira jó, hogy az első és második helyre kvalifikálják magukat, és aztán kettős győzelmet aratnak a versenyen. Michael idejében ilyen azért nem volt.”

Ecclestone elárulta, bár idén a Ferrari úgy tűnik, megszorongathatja a Mercedest, attól tart, a német istálló továbbra is dominálni fog az F1-ben – egyszerűen azért, mert többet tud költeni riválisainál.

„Azt gondolom, meg kell találnunk a módját annak, hogy valamit kezdjünk ezekkel a motorokkal, mert amíg ez az erőforrás van, és esetleg valaki befogja a Mercedest, ők képesek lesznek bármennyi pénzt elkölteni azért, hogy a többieket maguk mögött tartsák – mert ezt akarják csinálni, nyerni akarnak.”

„Ezért vannak itt – hogy nyerjenek. Hogy mikor volt jó a Forma-1? Akkor, amikor még Cosworth-motorok voltak, és többé-kevésbé ugyanolyan erősek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek