Friss hírek

Ecclestone mindenre kiterjedő vizsgálatot akar

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone azt szeretné, ha egy független szakértőkből álló csoport vizsgálná meg Jules Bianchi vasárnapi, szuzukai balesetét.


A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone azt szeretné, ha egy független szakértőkből álló csoport vizsgálná meg Jules Bianchi vasárnapi, szuzukai balesetét.

A francia tehetség a Japán Nagydíjon szenvedett súlyos sérüléseket, amikor autójával egy traktornak ütközött.

Bianchit eszméletlenül, kritikus állapotban szállították kórházba, ahol azóta is ápolják – a legfrissebb tájékoztatás szerint állapota továbbra is kritikus, ugyanakkor stabil.

Bernie Ecclestone nem volt jelen Japánban a múlt hétvégén, a Nemzetközi Automobil Szövetséget (FIA) azonban arra kérte, vizsgálja ki a balesetet, hogy a jövőben ne fordulhasson elő hasonló incidens.

Hétfőn az FIA elnöke, Jean Todt egy mindenre kiterjedő, részletes jelentést kért Charlie Whiting Forma-1-es versenyigazgatótól.

„Nehéz megmondanom, mi is történt, elkezdődik majd egy vizsgálat, hogy kiderüljön, hogyan történt a baleset” – mondta a Timesnak nyilatkozva Bernie Ecclestone.

„Rengeteget tettünk már a biztonságért. Manapság történik egy baleset, a versenyző kicsatolja a biztonsági övét, kiemeli a kormányt és kiugrik az autójából. Annyiszor elmondtam már, bárcsak egy Forma-1-es autóban érne engem baleset, hiszen azok a legbiztonságosabbak a világon.”

„De sajnos megtörténnek ilyen dolgok, ki kell derítenünk, mi okozta. Egy nagyon fiatal versenyzővel történt mindez, aki nagyon közel áll mindannyiunkhoz, mindenkit sokkolt a baleset. Gondolatban vele és a családjával vagyunk.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

Ezeket is ajánljuk!

További hírek