Friss hírek

Ecclestone: Nem akarnék ártani a Forma-1-nek!

Esze ágában sincs rivális versenysorozatot indítani a Forma-1 éléről nemrégiben távozott Bernie Ecclestone-nak.


Esze ágában sincs rivális versenysorozatot indítani a Forma-1 éléről nemrégiben távozott Bernie Ecclestone-nak.

A 86 esztendős üzletember helyét a Forma-1 ügyvezetői pozíciójában nemrégiben az új tulajdonos, a Liberty Media kinevezett főnöke, Chase Carey váltotta – nem sokkal ezután olyan pletykák kezdtek el terjedni, melyek szerint Ecclestone egy másik versenysorozatot igyekszik megalapítani, és aztán felvirágoztatni.

A Reuters hírügynökségnek eljuttatott közleményében azonban az üzletember tagadta mindezt, és leszögezte: soha nem tenne olyat, mellyel ártana az F1-nek.

„Szeretném tisztázni azokat a pletykákat, melyek arról szólnak, hogy egy rivális versenysorozatot indítok az FIA Forma-1-es Világbajnoksága ellen. Az elmúlt közel 50 évben én építettem fel ezt a bajnokságot, amire nagyon büszke vagyok, és az utolsó dolog, amit látni szeretnék, hogy sérüljön” – szögezte le Ecclestone.

„Az új tulajdonos másképp tudja majd tovább vinni ezt az üzletet, mint ahogy én tettem. Én arra kellett törekednem, hogy financiális eredményeket produkáljak a résztulajdonosoknak, mert ez minden ügyvezető dolga. Az évek során ezt tettem a különböző részvényeseknek, és akkor is, amikor 100 százalékban birtokoltam a vállalatot.”

„Szerettem volna abban a luxushelyzetben lenni, mint amiben Chase Carey, az ügyvezető teheti most a dolgát. Remélem, hogy az F1 támogatói értékelik ezt, mert Chase szándéka, hogy pénzt forgasson vissza a sportba.”

Ecclestone hozzátette: „Nagyon megérintett az a rengeteg támogatás és köszönet, amit kaptam mindazoktól, akikkel együtt dolgoztam az évek során.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

További cikkek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!