Ecclestone nem bánná, ha kevesebb csapat lenne

A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, nem esne pánikba akkor sem, ha a financiális kihívások miatt néhány csapat kihullana a száguldó cirkuszból a következő években.


A Forma-1 kereskedelmi jogait igazgató Bernie Ecclestone elárulta, nem esne pánikba akkor sem, ha a financiális kihívások miatt néhány csapat kihullana a száguldó cirkuszból a következő években.

A királykategória alakulatai között ismét komoly témát szolgáltat a költségcsökkentés, végleges konszenzus azonban továbbra sem született a kérdésben.

A hírek szerint financiális nehézségek miatt több alakulat is tulajdonosváltáson mehet keresztül a közeljövőben, Bernie Ecclestone azonban nem aggódik, elmondása szerint az sem zavarná, ha megcsappanna a Forma-1 mezőnye.

„Ami azt illeti, örülnék is. Olyan ez, mint egy pókerjátszma. Nem ismered a többi játékost” – mondta a 83 esztendős üzletember.

„Nekik nem kellene ezt a játékot játszaniuk. Ha nem engedheted meg magadnak, nem kellene ebben az üzletben lenned.”

Ecclestone elárulta, ami sokkal jobban foglalkoztatja, az az, hogy miképp lehetne a Forma-1-et látványosabbá, a szabályokat pedig jobbá tenni.

Az üzletember tartja magát azon véleményéhez, a jelenlegi V6-os motorok hangja nem megfelelő, ráadásul a stewardok hozzáállásával sem elégedett.

„Túl sok szükségtelen szabályunk van. Ha egy versenyző átlép egy fehér vonalat, büntetést kap. Ez nem jó. Ezek autóversenyzők, versenyezni akarnak, hát hagyjuk nekik!”

„A stewardokat be kellene zárni a kis szobájukba, és csak a versenyek után kellene megvizsgálniuk mindenféle szabálytalanságot, nem pedig futam közben.”

Ecclestone kifejtette, a Mercedes dominanciája sem aggasztja különösebben; amikor arról faggatták, árt-e a Forma-1-nek, ha egy istálló ekkora előnyben van riválisaival szemben, így felelt: „Nem, mert gyakran van domináló csapat.”

„Amíg van két csapattárs, akik megfelelően versenyeznek egymással, addig nincs gond.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!