Ecclestone nem érti, mi a baj a rajtrácslányokkal - F1VILÁG.HU

Ecclestone nem érti, mi a baj a rajtrácslányokkal

HIRDETÉS
Fotó: Williams F1

A Forma-1 korábbi teljhatalmú ura, Bernie Ecclestone élesen bírálta a sportág tulajdonosát, a Liberty Mediát, amiért az az idei évtől kezdve nem engedélyezi a rajtrácslányok jelenlétét a versenyhétvégéken.

A Liberty Media szerdán jelentette be, hogy 2018-tól már nem szeretné, ha a csinos hölgyek felsorakoznának a versenyautók előtt a futamok rajtját megelőzően, állítása szerint ugyanis az már nem illik bele a sportág imázsába.

„Az elmúlt év során számos területet megvizsgáltunk, melyekkel kapcsolatban úgy éreztük, hogy fejlesztenünk kell őket, hogy jobban összhangban legyenek ezen nagyszerű sportággal kapcsolatos vízióinknak” – mondta Sean Bratches, a Forma-1 kereskedelmi igazgatója.

„Bár a rajtrácslányok alkalmazása évtizedek óta bevett gyakorlat volt a versenyhétvégéken, úgy érezzük, hogy ez a szokás nem felel meg a brandünk által képviselt értékeknek, és ellentétes a modernkori szociális normákkal. Nem gondoljuk azt, hogy ez a gyakorlat megfelelő, vagy releváns a Forma-1 és rajongói – legyenek akár idősek, akár fiatalok – szempontjából.”

A Forma-1 rajongóinak többségét felháborította a döntés, az F1VILÁG olvasói pedig még hetekkel ezelőtt többségében olyan véleményt formáltak meg, hogy igenis szükséges a grid girlök jelenléte a száguldó cirkuszban.


[totalpoll id=”55661″ fragment=”results”]


A Forma-1 korábbi ura, Bernie Ecclestone nem érti a döntést.

„Az ország egy kicsit most prűd lett. Engedni kellene a rajtrácslányok jelenlétét, mert a versenyzők kedvelik őket, mint ahogy a közönség is – és ezzel senki sem törődik. Ezek a lányok részét képezik a show-nak, részét képezik a látványnak” – mondta az üzletember a The Sun című lapnak.

„El nem tudom képzelni, hogy lehet bárki számára is sértő az, hogy egy csinos hölgy ott áll egy versenyzővel, és egy rajtszámot tart egy Forma-1-es versenyautó előtt.”

Hirdetés

Fotó: Scuderia Toro Rosso

„Mindannyian csinosan fel vannak öltözve. Azt gondolom, az olyan cégek, mint a Rolex vagy a Heineken nem állítana oda olyan lányokat, akik nem szalonképesek. Azt hittem, már túl vagyunk azon, hogy a nők nem képesek férfimunkát végezni, és igenis meg tudják csinálni. Azt gondoltam, mindannyian egyenlőek vagyunk…”

„Mindez része volt a show-nak. A lányok a versenyzőkkel részét képezték a verseny előtti feszültségnek.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!