Ecclestone nem kegyelmez Amerikának - F1VILÁG.HU

Ecclestone nem kegyelmez Amerikának

HIRDETÉS

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nemrégiben határozottan kijelentette, készen áll kirakni az Austini Nagydíjat a 2012-es versenynaptárból a verseny szervezői között kirobbant viták nyomán.


A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nemrégiben határozottan kijelentette, készen áll kirakni az Austini Nagydíjat a 2012-es versenynaptárból a verseny szervezői között kirobbant viták nyomán.

Az üzletember már korábban jelezte, semmi garancia nincs arra, hogy a királykategória mezőnye az eredeti terveknek megfelelően jövőre Amerikába látogathat, és a pálya építési munkálatai is leálltak a napokban, miután ellentétek alakultak ki a verseny promóterei, illetve a pálya szervezői bizottsága között.

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy megrendezésre kerüljön ez a verseny” – mondta Ecclestone a Press Associtation hírügynökségnek nyilatkozva, majd arra a kérdésre, hogy törölhetik-e az Austini Nagydíjat a versenynaptárból, az üzletember így felelt: „Igen, kétségtelen, 100 százalék!”

Eccleston elárulta, a Tavo Hellmund tulajdonában lévő Full Throttle Productions nevű vállalattal – mely cég egyébként a verseny megrendezéséhez szükséges jogokat is birtokolja – kötött eredeti szerződést törölték a felek a közelmúltban.

Az üzletember tárgyalásokba kezdett a pálya kivitelezését lebonyolító Circuit of The Americas (COTA) nevű vállalattal, akiknek három hetet adott arra, hogy megoldják a kialakult helyzetet, máskülönben könnyen előfordulhat, hogy a nagydíj kikerül a jövő évi versenynaptárból – azt ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa december 7-én véglegesítheti Új-Delhiben.

„Volt egy megállapodásunk a Full Throttle Productions nevű vállalattal” – magyarázta a Forma-1 teljhatalmú ura.

„Mindent aláírtunk és lepecsételtünk, de folyamatosan húzódtak az időpontok a határidőkkel, hitelgaranciákkal és különféle dolgokkal kapcsolatban. Ezeket már kézhez kellett volna kapnunk, de a mai napig semmi sem történt.”

„Aztán bejöttek a képbe ezek az emberek [a COTA képviselői], azt hajtogatták, hogy majd ők intézik a dolgokat, de aztán problémájuk támadt Tavóval [Hellmund]. Azt mondják, megvan a pályájuk, szerződést akarnak kötni velem.”

„Azt feleltem nekik, hogy rendezniük kell a megállapodásukat Tavóval, amire azt mondták, hogy fogják is. De ennek már mindegy, mert töröltük Tavo szerződését, ő ugyanis megszegte azt.”

Hirdetés

„Fél évet vártunk arra, hogy orvosolja a jogsértést. Pontosan tisztában van azzal, miért töröltük a megállapodást. Ő ezzel elégedett. De ezeknek az embereknek nincs szerződésük, pedig csak hitelgaranciát kértünk tőlük.”

Görgess tovább, a reklám után folytatjuk!

A legfrissebbek

Kövess minket a Facebookon is!

Kövess minket a Facebookon is!