Ecclestone nem kegyelmez Amerikának

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nemrégiben határozottan kijelentette, készen áll kirakni az Austini Nagydíjat a 2012-es versenynaptárból a verseny szervezői között kirobbant viták nyomán.


A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Bernie Ecclestone nemrégiben határozottan kijelentette, készen áll kirakni az Austini Nagydíjat a 2012-es versenynaptárból a verseny szervezői között kirobbant viták nyomán.

Az üzletember már korábban jelezte, semmi garancia nincs arra, hogy a királykategória mezőnye az eredeti terveknek megfelelően jövőre Amerikába látogathat, és a pálya építési munkálatai is leálltak a napokban, miután ellentétek alakultak ki a verseny promóterei, illetve a pálya szervezői bizottsága között.

„Minden tőlünk telhetőt megtettünk azért, hogy megrendezésre kerüljön ez a verseny” – mondta Ecclestone a Press Associtation hírügynökségnek nyilatkozva, majd arra a kérdésre, hogy törölhetik-e az Austini Nagydíjat a versenynaptárból, az üzletember így felelt: „Igen, kétségtelen, 100 százalék!”

Eccleston elárulta, a Tavo Hellmund tulajdonában lévő Full Throttle Productions nevű vállalattal – mely cég egyébként a verseny megrendezéséhez szükséges jogokat is birtokolja – kötött eredeti szerződést törölték a felek a közelmúltban.

Az üzletember tárgyalásokba kezdett a pálya kivitelezését lebonyolító Circuit of The Americas (COTA) nevű vállalattal, akiknek három hetet adott arra, hogy megoldják a kialakult helyzetet, máskülönben könnyen előfordulhat, hogy a nagydíj kikerül a jövő évi versenynaptárból – azt ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Motorsport Világtanácsa december 7-én véglegesítheti Új-Delhiben.

„Volt egy megállapodásunk a Full Throttle Productions nevű vállalattal” – magyarázta a Forma-1 teljhatalmú ura.

„Mindent aláírtunk és lepecsételtünk, de folyamatosan húzódtak az időpontok a határidőkkel, hitelgaranciákkal és különféle dolgokkal kapcsolatban. Ezeket már kézhez kellett volna kapnunk, de a mai napig semmi sem történt.”

„Aztán bejöttek a képbe ezek az emberek [a COTA képviselői], azt hajtogatták, hogy majd ők intézik a dolgokat, de aztán problémájuk támadt Tavóval [Hellmund]. Azt mondják, megvan a pályájuk, szerződést akarnak kötni velem.”

„Azt feleltem nekik, hogy rendezniük kell a megállapodásukat Tavóval, amire azt mondták, hogy fogják is. De ennek már mindegy, mert töröltük Tavo szerződését, ő ugyanis megszegte azt.”

„Fél évet vártunk arra, hogy orvosolja a jogsértést. Pontosan tisztában van azzal, miért töröltük a megállapodást. Ő ezzel elégedett. De ezeknek az embereknek nincs szerződésük, pedig csak hitelgaranciát kértünk tőlük.”

Iratkozz fel hírlevelünkre!

Hozzájárulok, hogy az F1VILAG.HU hírlevel(ek)et küldjön számomra, és közvetlen üzletszerzési céllal megkeressen az általam megadott elérhetőségeimen saját vagy üzleti partnerei ajánlatával:*
Hozzájárulok (Az adatkezelés részletei »)

Görgess tovább az újdonságokért!

HIRDETÉS

Kapcsolódó cikkek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

További hírek

HIRDETÉS
HIRDETÉS

Exkluzív F1-es videók!

Imádod a Forma-1-et? Megnézel mindent, ami kedvenc sportágadról szól? Akkor ne maradj le YouTube-csatornánk újdonságairól sem!